Poţi lua coronavirusul de pe lumânarea cu care primeşti Lumina Sfântă? Ce spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Oamenii sunt din ce în ce mai precauţi cu privire la metodele de transmitere a noului coronavirus. În acest context, odată cu apropierea sărbătorilor pascale, tot mai mulţi oameni se întreabă dacă este posibil să se infecteze cu noul coronavirus atunci când primesc lumina sfântă.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 12:27
Poţi lua coronavirusul de pe lumânarea cu care primeşti Lumina Sfântă? Ce spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

La această întrebare a dat răspunsul chiar ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o intervenţie la Antena 3: „(Se poate lua coronavirusul de pe lumânare – n.red.) Cât timp suntem într-un contact direct cu o persoană infectată. Acum nici nu ştim cine este. Suntem în scenariul 4 şi oricine e suspect, chiar dacă nu are simptomatologia. Cu atât mai mult oricine are un mic simptom. Atunci nu putem risca„, a punctat ministrul.

Tătaru a subliniat faptul că, până în acest moment, România a reuşit să izoleze marile focare: „Suntem într-un moment în care am reuşit oarecum să limităm focarele, am reuşit să facem focare mici acasă, să se consume boala în această perioadă de izolare şi, atunci când vom ieşi, să fim ori cu imunitatea făcută ori cu din ce în ce mai puţini asimptomatici care pot transmite„, a precizat Tătaru.

Pandemie CORONAVIRUS. Nelu Tătaru: „Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu virusul încă două sezoane”

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precieze faptul că, după trecerea pandemiei, sistemul de sănătate va fi reevaluat: „După această pandemie, ne vom uita retrospectiv şi vom face o analiză. Nu vrem să mai fim prinşi nepregătiţi, nu vrem să mai avem decese, nu vrem să mai avem bolnavi. Vrem să trecem ca printr-o gripă obişnuită şi să fim şi sufleteşte mai liniştiţi”, a spus ministrul.

Acesta a recunoscut că lupta împotriva coronavirusului este una amprentată de dezorientare şi că sistemul emdical românesc s-a luptat cu acest virus „cu ce a găsit prin casă”: „În acest moment, este dezorientare, panică, teamă, un duşman necunoscut cu care luptăm, dar ne luptăm fără nişte arme specifice, ne luptăm cu ce găsim prin casă, ca să zic aşa, ne luptăm cu o mentalitate, cu o credinţă şi ne luptăm în acelaşi timp cu o voinţă de a trăi. Fiecare o avem şi trebuie să o avem în lupta noastră această voinţă de a trăi, dar nu putem trăi decât respectând nişte reguli şi să ne bucurăm după ce această pandemie se termină„, a conchis Nelu Tataru.