Potop în statul american California: Trei furtuni şi încă o vijelie care urmează să vină VIDEO

Trei furtuni violente au lovit regiunea în ultimele cinci zile, iar meteorologii spun că o a patra vijelie va veni în această săptămână.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 07:45

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Nordul Californiei. Aici, mai mutle rîuri au ieşit din albie şi au inundat localităţile din apropiere. Numeroase drumuri au fost acoperite de ape, iar traficul rutier e dat peste cap.

Doi oameni au murit până acum din cauza intemperiilor şi mii de locuinţe au rămas în beznă. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Nordul Californiei. Aici, mai mutle rîuri au ieşit din albie şi au inundat localităţile din apropiere. Numeroase drumuri au fost acoperite de ape iar traficul rutier e dat peste cap.

Oamenii au făcut baraje din saci cu nisip ca să oprească viiturile. Ei se tem însă că măsurile lor nu vor fi suficinete – dacă furtunile nu se opresc.

„Ne pregătim pentru ce-i mai rău. Am reuşit să evităm inundaţiile aseară. Am venit să verificăm barajul în timpul nopţii la ora două sau trei dimineaţa pentru că ploua torenţial. Din fericire, totul era în regulă: pompa de evacuatre funcţiona, iar sacii cu nisip pe care i-am instalat pe dig ţineau apa la distanţă. Dar acum voi pune câţiva saci în plus ca să fortific barajul”, a spus unul dintre localnici.

Intemeperiile fac probleme şi în marile metropole precum Sacramento şi San Francisco. Aici, vântul puternic a avariat reţeaua de electrictate şi mii de case au rămas în beznă. În plus, în unele regiuni mai înalte, ploaia s-a tranformat în ninsoare iar temperaturile au scăzut brusc. Meteorlogii avertizează că vremea rea continuă şi în zilele următoare.