Potopul s-a abătut asupra Romei, Cetatea Eternă înecată sub ape. Imagini apocaliptice din capitala Italiei VIDEO

O furtună violentă a făcut ravagii pe străzile Romei marți după-amiază, producând la inundații pe scară largă, în special în partea de nord a capitalei Italiei.

08 iun. 2021, 23:27
Potopul s-a abătut asupra Romei, Cetatea Eternă înecată sub ape. Imagini apocaliptice din capitala Italiei VIDEO

Una dintre cele mai afectate zone a fost Ponte Milvio, unde a fost inundată o școală locală, pompierii intervenind pentru salvarea a 40 de copii și șase aflați în interior. Canalizarea din Roma nu a mai făcut faţă, iar apa s-a revărsat pe străzi, astfel că maşinile au rămas în mijlocul bălţilor imense, iar pubelele de gunoi au fost purtate de ape.

Au fost raportate inundații severe în mai multe districte, printre care Corso Francia, Prati, Monte Mario și Nomentano. Au afectat mai multe linii de autobuz și stații de metrou din centrul capitalei Italiei.

Citeşte şi Imagini incredibile de la Craiova. Oraşul, sub ape după o ploaie torenţială. Fotografiile au devenit virale – FOTO şi VIDEO

O persoană cu dizabilități care conducea Ford Fiesta a fost blocată în pasajul subteran inundat al stației San Paolo și a fost salvată de carabinieri, scrie Corriere della Serra. „În câteva minute, au căzut 80 mm de apă, în special în zona de nord a Romei, de trei ori mai mult decât ceea ce fusese estimat de alerta meteo„, a spus un consilier din cadrul primăriei Romei.

Apa a inundat şi centrul istoric al oraşului, inclusiv zona Foro Italico și Farnesina, până la Prati.

150 de intervenții ale pompierilor au fost consemnate în numai câteva ore, iar cea mai mare a acestora a implicat inundații, copaci căzuţi, alunecări de teren și asistență pentru șoferii rămaşi mașinile lor.

Citeşte şi Vremea nefavorabilă face dezastru în țară! Inundații uriașe în Argeș, tornade în Tulcea și Buzău VIDEO