Poveste adevărată: „Oare cum doarme ea, amanta soţului meu, distrugătoarea de familii?”

Nu toate relaţiile funcţionează perfect. Este şi cazul unei tinere, care şi-a spus povestea tristă de iubire.

26 aug. 2018, 12:22
Poveste adevărată: „Oare cum doarme ea, amanta soţului meu, distrugătoarea de familii?”

Eu și soțul meu sărbătoream aniversarea nunții noastre la restaurant, când acest cuplu s-a așezat la o masă din apropiere. Păreau – un cuplu căsătorit, au comandat vin și o cină modestă. Însă, după o jumătate de oră, seara a încetat să mai fie liniștită – femeia a început să plângă cu voce tare.

– Când „caracatița” asta te va elibera? Când va înțelege că nu o mai iubești?

– Mă ține, înțelegi mă ține! – a susținut-o bărbatul, uitându-se la ceas.

Câteva minute mai târziu, „caracatița” a sunat, probabil a obosit să-și aștepte soțul acasă. El nici măcar nu s-a deranjat să se ridice de la masă.

– Vin, draga mea, m-am reținut la lucru. Nu, nu sunt cu ea! Iar inventezi! Nu trebuie să-i trimiți niciun blestem…

În mod clar, aceste femeie luptau între ele ca tigroaicele pentru acest prinț, fără să observe adevăratul „dușman”.

„Dușmanul” nu plângea, deși simțea un disconfort. A ieșit de câteva ori nervos să fumeze, dar în cele din urmă a avut o cină consistentă și s-a pregătit să meargă acasă. Acolo probabil îl aștepta cina caldă a soției, a „caracatiței”, care nu-l elibera, deși nu părea să fie înlănțuit când a venit la restaurant.

Cine sunt ele, aceste femei, „care distrug familiile”?

Prietena mea timp de cinci ani a fost într-o relație cu un bărbat care avea o căsătorie destul de fericită și trei copii. Soția, nu numai că nu-l ținea, dar nici nu bănuia că trebuie să facă asta! El petrecea acasă toate sărbătorile și weekend-urile, iar idila lor familială era umbrită doar de „călătoriile lui de afaceri frecvente”.

„Neapărat voi divorța, căsnicia noastră este o formalitate, dormim în camere separate deja de zece ani!” – îi spunea prietenei mele naive acest familist exemplar care a devenit tată acum trei luni. „Suntem împreună doar de dragul copiilor! Numai pentru ei! Mă ține, înțelegi?”

Prietena mea se umplea de furie împotriva celei care i-a capturat iubitul.

Când adevărul a ieșit la iveală, femeile înșelate s-au întâlnit într-o cafenea. Soția plângea: „Mi-ai distrus familia, mi-ai luat soțul.” Prietena mea, plângea și ea: „De ce trebuia să-l ții, dacă el voia să plece?” „Subiectul” disputei repede s-a spălat pe mâini: „Faceți ce vreți cu mine” – a strigat el și a fugit la birou pentru o „întâlnire de urgență”.

Războiul femeilor are aceleași rădăcini triste ca și abuzul, violența în familie.

Ți-e greu să crezi că cel care a jurat în fața altarului să-ți fie alături „la bine și la greu” a renunțat la tot din propria voință. Este evident că vrăjitoarea este ea! Nu cel care ți-a transformat viața într-o minciună ridicolă, nu cel care într-o singură zi ți-a furat zece ani de fericire. Amanta l-a furat ca pe un obiect. Omul apropiat nu poate fi rău, însă o „necunoscută” – cu ușurință! Deci, dacă soțul te-a înșelat, poți numi asta cum vrei – că a fost hipnotizat de extratereștri, vrăjit de magicieni, numai ca iubitul tău să nu fie un trădător.

De aceea, nu vă grăbiți să aruncați cu pietre în amantă. Poate că ea de abia ieri a aflat că tipul simpatic se referea la soția lui, când spunea că nu va rămâne astăzi, pentru că trebuie să îngrijească o bătrânică singură și bolnavă? Poate că ea, ca și tine, nu știa că mariajul vostru nu e o simplă formalitate? Poate că, ambele ar trebui să vă îndreptați mânia spre adevăratul vinovat al suferinței voastre – cel care v-a făcut promisiuni, deși trebuia să-i facă doar uneia dintre voi?

„Oare cum doarme amanta soțului meu, distrugătoarea de familii?” – citesc acest strigăt pe forumuri și nu pot să scriu un răspuns sincer, pentru că înțeleg durerea celei care pune această întrebare. Însă tare îmi doresc să-i spun: „Probabil, se simte rău. Probabil și ea plânge în pernă. Dar uită-te pe cealaltă jumătate a patului. Cum doarme soțul tău? E acoperit confortabil cu plapuma? Probabil. Și micul dejun îl va lua de două ori. Mai întâi la „caracatiță”, care nicidecum nu-l eliberează, apoi la „distrugătoarea de familii”, care l-a vrăjit cu farmecele sale. Sărmanul!”