Poveste CUTREMURĂTOARE cu doi oameni INFIRMI. O bătrână şi fiul ei, în condiţii inumane după ce le-a ars casa

Au rămas fără acoperiş deasupra capului în prag de iarnă. Este situaţia tragică prin care trec o bătrână şi fiul ei din Prahova, ambii infirmi. Casa le-a ars de două ori până acum, iar cei doi trăiesc din mila localnicilor, într-un şopron care stă să cadă pe ei. Tot ce vor acum, sunt nişte materiale de construcţii din care să-şi repare casa distrusă de flăcări.

RomaniaTV.net
26 oct. 2013, 11:53
Poveste CUTREMURĂTOARE cu doi oameni INFIRMI. O bătrână şi fiul ei, în condiţii inumane după ce le-a ars casa

Nenorocirile parcă s-au ţinut lanţ pentru familia din localitatea Podenii Noi. Femeia de 70 de ani are un handicap locomotor şi abia se poate mişca. Nici fiul ei de 37 de ani nu este în putere. Un accident l-a lăsat infirm, iar acum merge în cârje. Potrivit România TV, cei doi trăiesc doar din pensia de handicap.

„Trăim din pensie de handicap de 293 de lei şi ce ne pot ajuta oamenii. Medicamentele nu le pot lua. Nu am mai luat de luni de zile. De fapt de multe ori ajung de urgenţă a spital. Casa e degradată, noi nu avem. Mi-e şi frică că dacă vine primul cutremur ne îngroapă acolo de vii”, a mărturisit bărbatul.

Necazul i-a lovit când casa le-a ars pentru a doua oară din cauza unui scurt circuit.

„Nu avem acoperiş, nu avem nimic. Plâng întruna că nu avem unde sta. Ne este frig noaptea”, a spus bătrâna.

Ca să nu locuiască sub cerul liber, un vecin le-a permis să stea într-un şopron.

În incendiul care i-a mistuit casa, au ars până şi protezele pentru picioare pe care le purta bărbatul. Oamenii din sat au pus mâna de la mână şi l-au ajutat să îşi cumpere altele noi ca să se poata deplasa.

Citeşte şi: Dramă pentru un bărbat cu handicap din Gorj: Autorităţile i-au refuzat dreptul legal la un asistent