Poveste de Crăciun: Globuri de la Sibiu în bradul de la Casa Albă VIDEO

Într-un atelier de sticlărie din Sibiu este forfotă mare înaintea Crăciunului. Aici se realizează globuri pentru pomul de iarnă care au ajuns chiar şi în bradul de la Casa Albă.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 19:32
Poveste de Crăciun: Globuri de la Sibiu în bradul de la Casa Albă VIDEO

Tradiţionalele globuri din bradul de Crăciun se transformă în opere de artă. Într-un atelier de sticlărie din Sibiu, artiştii plastici creează ornamente speciale de Crăciun. Pictate manual, ori cu încrustaţii din metale preţioase, acestea au ajuns, de-a lungul timpului, în toată lumea. Sunt globuri unicat cu preţuri pe măsură. Cele de lux costă între 40 şi 80 de euro, dar sunt şi globuri mai accesibile, pictate manual şi la fel de frumoase.

Povestea globului porneşte de la un praf fin de cristal, încălzit în cuptor, la peste 180 de grade. După ce sticla prinde contur, sticlarii încep decorarea.

Cele mai căutate sunt globurile cu încrustaţii de aur sau argint.

Odată aplicată foiţa de argint, ornamentul ajunge din nou în cuptorul încins pentru a căpăta forma finală. În cuptor, globul este prelucrat la o temperatură de o mie de grade.

Globurile artiştilor sibieni au decorat până şi bradul de la Casa Albă. De asemenea, la Sibiu au sosit comezi din Rusia şi din ţările arabe.