Tânăra de 27 de ani a murit după ce a luat virusul de la unul dintre fraţii veniţi la funeraliile mamei. Mai are un frăţior în cărucior

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. S-a stabilit o nouă premieră negativă în privința persoanelor care și-au pierdut viața. Duminică, o tânără de doar 27 de ani a murit răpusă de COVID-19. RomaniaTV.net vă prezintă povestea tristă a fetei.

30 mart. 2020, 06:14
Tânăra de 27 de ani a murit după ce a luat virusul de la unul dintre fraţii veniţi la funeraliile mamei. Mai are un frăţior în cărucior

Tânăra în vârstă de 27 de ani este din localitatea Cândești, județul Botoșani, iar primarul localității a dezvăluit că ea suferea de mulți ani de diabet zaharat de tip 1. Ba mai mult, edilul este de părere că aceasta ar fi contractat virusul de la fraţi de-ai săi care s-au întors din Marea Britanie pentru a participa la funeraliile mamei.

„Provine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică şi mai avea un frate care trăieşte în cărucior, împreună cu care locuia în aceeaşi casă”, a declarat primarul.

Tânăra de 27 ani a ajuns sâmbăta trecută la Spitalul Municipal Dorohoi în comă diabetică. De acolo a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Ulterior, ea a fost transferată între mai multe secţii ale spitalului, iar la final a ajuns pe Secţia de Terapie Intensivă.

Elena Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat că la Spitalul din Dorohoi, unde a fost adusă prima oară, tânăra a spus că a intrat în contact cu persoane venite din zone de risc. „A fost trimisă mai departe la Botoșani într-o stare destul de gravă”, a precizat liderul Sanitas, adăugând că nu s-au luat toate măsurile din protocol, precum izolarea pacientului.

„Avem exemplul Sucevei și cu toții avem această frică. Nu s-a tratat cu sufientă seriozitate un posibil caz”, a adăugat Temciuc, conform Digi24.

Femeii i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 22 martie, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de 23 martie a fost pozitiv. Ea a murit duminică la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi.

 

Adrian Streinu-Cercel: „Este nevoie ca Iohannis să se implice direct, prin CSAT, activitatea trebuie oprită până la 1 iunie”