Poveste tristă, final fericit: Un cioban a găsit un bebeluş abandonat şi vrea să îl adopte VIDEO

Poveste dramatică, final fericit la Suceava. Un nou-născut pus într-o pungă şi aruncat la marginea unei păduri a supravieţuit până a fost găsit de un cioban. Fetiţa, de nici două săptămâni, a început să scâncească în momentul în care a fost găsită. Acum ciobanul care a salvat-o vrea să o înfieze pe micuţă.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 06:48
Poveste tristă, final fericit: Un cioban a găsit un bebeluş abandonat şi vrea să îl adopte VIDEO

Ciobanul era cu caprele la păscut când a găsit punga în care era micuţa. Imediat a luat copilul şi l-a dus acasă, apoi a sunat la 112.

„Aud ceva mormăind acolo. Zic, măi cine o aruncat o pisică într-o pungă de nailon şi am zis că o să-i dau drumul. Când mă apropii să-i dau drumul, ea începe să plângă. Un copilaş.  Am rămas fără aer, fără putere. E o minune, cred că Dumnezeu m-a trimis pe acolo să salvez suflet de copil”, a spus ciobanul Niculai Văcari.

Oamenii spun că bebeluşul putea să fie oricând atacat de animale sălbatice.

Când a fost găsită, fetiţa era bine îmbrăcată, avea schimburi în pungă şi o sticlă cu lapte. Micuţa este acum în afara oricărui pericol, la spitalul de pediatrie din Gura Humorului. Medicii spun că este perfect sănătoasă şi că a avut noroc.

„I-am dat un pic să sugă laptic cu biberonul, am înfăşat-o. Scumpa de tot”, a mai povestit ciobanul.

Directorul de la Protecţia Copilului Suceava, Magda Isăilă, a declarat că imediat ce va fi externată, fetiţa va fi dată de urgenţă într-un centru de plasament, la un asistent maternal profesionist.

„Noi vom fi obligaţi să identificam rudele până în gradul patru pentru a vedea dacă nu se impune un plasament la familie”,  a declarat directorul de la Protecţia Copilului Suceava. 

Mama bebeluşului abandonat a fost identificată. Abia a împlinit 18 ani şi este necăsătorită. Femeia este studentă în anul I şi va fi cercetată pentru tentativă de omor.