Adolf Hitler a strâns o AVERE URIAŞĂ. Cum a reuşit dictatorul şă îşi ascundă banii

Adolf Hitler îşi făcea un obicei din a evita plata impozitelor. Astfel, dictatorul a reuşit să ascundă o avere de aproximativ 4,5 miliarde de euro în mai multe conturi elveţiene, potrivit unei descoperiri făcute de istorici.

27 iun. 2014, 07:54
Adolf Hitler a strâns o AVERE URIAŞĂ. Cum a reuşit dictatorul şă îşi ascundă banii

Documente noi au arătat că dictatorul nazist Adolf Hitler a strâns echivalentul a sute de milioane de lire sterline, bani pe care i-a ţinut ascunşi de poporul german, relatează dailymail.co.uk.

Citeşte şi TEORIA CONSPIRAŢIEI: Hitler şi Eva Braun şi-au înscenat sinuciderea şi au trăit în Argentina

După moartea sa, s-a presupus că suma a dispărut complet, împreună cu o colecţie de artă substanţială. Dar istoricii au reuşit acum să ia urma banilor prin documente despre taxe şi situaţii bancare. Potrivit acestora, Hitler ar fi ascuns evidenţa a 1,1 miliarde de mărci germane din acea perioadă, echivalentul a 4,5 miliarde de euro în prezent.

Hitler insista că discursurile sale publice îi aduceau sume mici de bani şi că nici măcar nu avea un cont în bancă. Dar un documentar recent numit „The Hunt For Hitler’s Missing Millions” („Vânătoarea după milioanele lipsă ale lui Hitler”) explorează felul în care a făcut în secret o avere uriaşă. Astfel, liderul nazist a refuzat să plătească taxe, evitând plata a aproximativ 2.19 miliarde de euro înainte să adopte o lege care să îl scutească de plata impozitelor.

Citeşte şi HITLER a pornit MASACRUL împotriva EVREILOR din DRAGOSTE. A fost „refuzat” de o evreică bogată

Experţii mai susţin că dictatorul a scris un testament secret în dimineaţa zilei în care a murit, sperând să convingă poporul german să îi creadă afirmaţiile despre avere. În testament s-a prezentat ca fiind aproape lefter, scriind: „Ceea ce deţin eu aparţine, în măsura în care este de valoare, partidului„.

În testament nu mai apare nici o menţiune despre averea lui, cu excepţia faptului că rudele sale urmau să primească destul „cât să menţină o viaţă simplă de clasă mijlocie”.

Totodată, liderul nazist primea şi bani din drepturi de autor de fiecare dată când se vindea un timbru cu chipul său.

Citeşte şi Ipoteză: Adolf Hitler ar fi murit, de fapt, în 1985, după ce a locuit în America de Sud. Dovada FOTO