Povestea care a cutremurat România! Adolescenta nevăzătoare și paralizată care a întrecut orice așteptare! Alexandra a reușit să ia o notă uriașă la Bacalaureat

O adolescentă din Găești a reușit să fie un exemplu pentru orice om din România. Fata a reușit să ia o notă foarte mare la Bacalaureat, în ciuda faptului că este nevăzătoare și paralizată. Iată cum a reușit să își dea examenele.

08 aug. 2023, 08:30
Povestea care a cutremurat România! Adolescenta nevăzătoare și paralizată care a întrecut orice așteptare! Alexandra a reușit să ia o notă uriașă la Bacalaureat
Povestea care a cutremurat România! Adolescenta nevăzătoare și paralizată care a întrecut orice așteptare! Alexandra a reușit să ia o notă uriașă la Bacalaureat

O adolescentă din Dâmbovița a depășit orice așteptare! Fata a dat o lecție oricărui tânăr din ziua de azi. Alexandra Marghioala s-a născut complet nevăzătoare. Mai mult de atât, fata nu se poate deplasa deloc, fiind blocată în  scaun cu rotile. Totuși, aceste probleme nu au împiedicat-o să rușească să evolueze și să ia o notă foarte mare la examenul de Bacalaureat.

Citește și: Andreea Bostănică e regină pe Tik Tok, dar codașă la învățătură. Ce spune tânăra după ce a fost la un pas de a nu promova Bacalaureatul: „Asta nu m-a împiedicat să-mi iau penthouse”

Alexandra Marghioala a absolvit Colegiul Național Vladimir Streinu din Găești. Ea a urmat profilul Uman, secția Științe sociale și a reușit să obțină nota 8,65 la examenul de Bacalaureat, cu toate că a trebuit să depășească aceste probleme cu care s-a născut. Din cauza acestora, fata a fost nevoie să rezolve subiectele în condiții speciale. Ea a avut profesori care au fost desemnați să se ocupe de citirea și redactarea subiectelor, conform dictării Alexandrei.

„Mi-a părut cam rău că nu am luat mai mult al română și la psihologie. Vorbesc despre orice temă foarte mult. Mă așteptam să iau mai mult. M-am înscris la Psihologie la Pitești și la Istorie la Târgoviște. Am ales un loc de CES la Psihologie. A fost grea perioada din liceu, dar am muncit mult. Mă ajută părinții, care îmi citesc foarte mult”, ne-a spus proaspăta absolventă, care are de gând să devină psiholoagă.

La Bacalaureat a obținut următoarele note: Limba și literatura română – nota 7,8, Istorie – nota 9,75, Psihologie – nota, 7,45, având o medie totală de 8,33. A făcut contestație și a reușit creșterea mediei până la 8,65.

„Am rămas surprinsă de media mică la Limba și Literatura Română unde susțin în continuare că meritam mai mult, insă nu am cum demonstra. Tatăl meu a trimis mesaj pe messenger doamnei ministru Ligia Deca, însă aceasta după ce a citit mesajul l-a blocat. De asemenea, a făcut demersuri referitor la punctaj, scris, știind de aceste probleme de la capacitate din 2019. A discutat cu dl. secretar de stat Ionel-Florian Lixandru care a menționat că voi fi tratată ca un copil normal. Cum? Cu note date de profesori corectori care nu corectează în barem, care nu citesc lucrările, posibil să se orienteze după numărul de pagini scrise?”, povestește Alexandra.

Fata are o memorie foarte bună și este ajutată fără încetare de părinți, care îi citesc în fiecare zi, ore întregi.

„Fiind nevăzătoare a trebuit ca părinții să imi citească ziua și noaptea, ore întregi, lecțiile la toate materiile, la materiile la care am susținut Bacalaureatul, profesorii să îmi explice totul. Toate romanele la Română și lecțiile de Istorie le ascult audio, zi și noapte, pentru a putea reuși. Consider că la sfârsitul celor 12 ani, profesorii corectori nu și-au făcut treaba, și-au bătut joc de munca mea, a părinților, profesorilor, a colegilor mei. Dacă nu sunt în stare să corecteze să nu mai participe în comisii”, ne-a mai transmis absolventa.

Drama familiei Marghioala nu se oprește aici, pentru că și fata cea mică, aflată acum în clasa a doua, are aceleași probleme de sănătate. Și ea frecventează învățământul tot la domiciliu.

Citește și: Cu cât a fost depunctată prietena lui Carla’s Dreams la Bacalaureat. Amira este șocată după contestație: „Ne vrea agramați și ușor de manipulat”