Povestea celei mai bântuite clădiri din București! Mai multe suflete ar fi captive în interiorul acesteia

Supranaturalul și-a făcut loc chiar și în București. Capitala nu a scăpat de legendele urbane care planează asupra anumitor clădiri sau locuri. Iată care este una dintre cele mai bântuite locații din București, supranumită „Casa Diavolului”.

07 mai 2023, 13:01
Povestea celei mai bântuite clădiri din București! Mai multe suflete ar fi captive în interiorul acesteia

Fiecare oraș este încărcat de istorie, iar Capitala nu face excepție. Sunt nenumărate legende urbane care planează asupra orașului București și pe care localnicii le află încă din copilărie. Acesta este și cazul celei mai bântuite clădiri din Bucureși, care a fost supranumită „casa diavolului”. Povestea spune că aceasta ar ține captive trei suflete, în interiorul pereților ei.

Citește și: Camelia Pătrășcanu prezintă horoscopul iubirii. Care este partenerul ideal pentru tine, în funcție de zodie

Este vorba despre o casă extrem de veche, care pare că pur și simplu a fost înghițită de iederă. În jurul acestei clădiri există nenumărate povești, care mai de care mai terifiante. Modul în care arată îi conferă un aer de mister, ceea ce a generat și mai multe legende în jurul ei. Aceasta este situată în București pe strada General David Praporgescu nr. 19. Este situată la doar câteva minute de kilometrul zero al Capitalei, iar pereții ei ascund povești terifiante.

De altfe, pe lângă aspectul atipic, fiind complet acoperită de iederă, aceasta este și o clădire veche, situată în zona Batiștei. Nu de mult a împlinit 100 de ani, iar misterul care o învăluie face deliciul oricărui pasionat de supranatural și de domeniul filmelor horror. Legenda urbană spune că atunci când pe cer răsare luna plină, pe pereții casei ar apărea numărul „666”. Acum, întrebarea este de ce a fost aceasta casă asociată cu o prezență demonică?

Cele mai bântuite clădiri din București

Cele mai bântuite clădiri din București

Forțele supranaturale care băntuie clădirea din București ar fi apărut după ce în locuință ar fi avut loc o crimă. Se spune că două femei ar fi fost omorâte chiar în interiorul clădirii. Mai multe, există zvonuri conform cărora ar exista și o a treia femeie care și-ar fi pus capăt zilelor, tot în interiorul clădirii. Aceste evenimente tragice ar fi atras de la sine o încărcătură energetică extrem de negativă, iar sufletele celor trei ar fi și în prezent blocate în pereții clădirii. Se spune că și iedera a apărut ulerior, pentru a „sigila”. Date fiind poveștile terifiante care o înconjoară, aceasta ar fi primit numele de „Casa Diavolului. Totuși, până în prezent acesta rămâne un mit urban care nu a fost infirmat sau confirmat în vreun fel.

Aceasta nu este singura clădire din București asupra căreia planează astfel de povești. Și pe strada Franceză din Centrul Vechi al Capitalei există o locație care ar ascunde o poveste de-a dreptul terifiantă. Este vorba despre un orfelinat, care a fost considerat un loc pentru suflete chinuite. Legenda spune că peste 200 de spirite de copii ar bântui și azi holurile clădirii. Pe vremuri, în orfelinat erau aduși copiii străzii și se spune că erau înfometați până la epuizare. Mitul zice că și azi, când se lasă liniștea peste Centrul Vechi, sute de glasuri de copii chinuiți s-ar auzi din interiorul acesteia.

Citește și: Trei zodii care vor avea belșug și fericire în luna mai. Care sunt cele mai norocoase zile