Povestea celor doi români răniţi în atentatele de la Londra: El este inginer, ea arhitectă VIDEO

Cei doi români răniți în urma atentatului terorist de la Londra sunt din Constanța! Andrei Burnaz și Andreea Cristea au fost internați într-un spital din capitala Angliei, însă, din nefericire, starea tinerei din Constanța este critică.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 09:40

Cei doi români aflaţi între victimele atacului din capitala Marii Britanii sunt Andrei Burnaz şi Andreea Cristea, din Constanţa ,de 32, respectiv 31 de ani şi se aflau la Londra pentru a sărbători aniversarea lui Andrei, au precizat joi pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Conform publicației online Timpul, cei doi români sunt Andrei Burnaz și Andreea Cristea. Cei doi se aflau la Londra într-un city-break pentru a sărbători ziua de naștere a lui Andrei. Andrei este inginer de profesie, iar Andreea este arhitectă.

În urma atacului din după-amiaza de miercuri, 22 martie, tânărul a fost rănit la picior, dar tânăra a fost grav rănită, fiind aruncată de pe Podul Westminster în Tamisa.

„Cei doi prieteni au plecat amândoi intr-un city break la Londra, mai ales pentru a sărbători ziua lui Andrei! Din păcate, mașina ucigașă a intrat in plin în grupul de aproximativ 15 persoane, s-au ferit fiecare cum au putut, iar Andreea a fost pur și simplu aruncată în Tamisa, în urma puternicului impact. Din ultimele informații, Andrei Burnaz e stabil, are trei degete rupte și un picior fracturat, pus în gips. Despre Andreea, din păcate, nu avem informații confirmate de ieri de la ora 14.30, starea ei fiind foarte gravă. Le urăm celor doi tineri o grabnică însănătoșire și să ajunga acasă cât mai curând!“, scrie presa din Constanţa.

Românii urmau să se întâlnească cu un prieten, Patrick Tracey din Derbyshire, care a spus pentru The Telegraph: „nu au mai ajuns. I-am sunat și am auzit strigăte și am știut că ceva nu este în regulă. Sunt în stare de șoc”. 

Premierul Theresa May a spus că printre persoanele rănite se numără trei polițiști, dintre care doi sunt în stare critică, 12 cetățeni britanici, trei copii francezi, doi români, patru sud-coreeni, doi greci și câte un cetățean din Germania, Polonia, Irlanda, China, Italia și SUA.

Şapte persoane au fost arestate în legătură cu atacul terorist de la Londra, a declarat Mark Rowley, şeful diviziei pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard, care a precizat că poliţia a efectuat raiduri la şase adrese din Londra, Birmingham şi alte localităţi, a relatat BBC News.

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite în atacul terorist comis miercuri seară în apropierea Parlamentului Marii Britanii, iar presupusul atacator a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, referindu-se la starea româncei rănite în atentatul de la Londra, că, „se pare’ că „greul a trecut” şi s-a declarat mulţumit de prestaţia diplomaţilor care gestionează criza apărută în urma incidentului.

„Din ceea ce mi-a spus domnul ambasador, că pare că ce a fost greu azi-noapte în urma intervenţiei chirugicale a trecut, dar în continuare se află sub strictă observaţie. Pericolul nu a trecut, important este să fim şi alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem şi vreau să vă spun că sunt mulţumit de modul în care ambasada de la Londra a gestionat situaţia. Sper să o facă până la sfârşit la fel”, a spus premierul Grindeanu, înaintea şedinţei comune de guvern România – Republica Moldova.