Povestea celui mai BĂTRÂN ŞOFER din LUME: Conduce maşini din PERIOADA INTERBELICĂ FOTO

Cel mai bătrân şofer din lume conduce maşini încă din perioada interbelică, având permis din anul 1925. Cu toate acestea, bătânul în vârstă de 105 ani spune că se simte tânăr şi în putere.

05 iun. 2013, 19:58

La 105 ani, Bob Edwards, un bărbat din Noua Zeelandă, este considerat cel mai bătrân şofer în viaţă. Cu toate că are permis dinainte ca prima maşină de serie să fie lansată pe piaţă, bărbatul se declară sănătos şi capabil să conducă un autovehicul, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Unde-o laşi şi unde ajunge: Ce-a păţit un şofer rus care a parcat maşina într-un loc „sigur” VIDEO

Inedit este faptul că în cei 89 de ani de şofat, el a fost implicat într-un singur singur accident şi a primit doar o amendă pentru depăşirea vitezei regulamentare. În prezent, el conduce un Mitsubishi roşu şi nu are de gând să renunţe prea devreme la permis, mai ales că mai are licenţă până în 2014.Povestea bărbatului este fascinantă, mai ales că primele ore de şofat le-a luat în Franţa, într-o maşină de epocă, care avea un mâner în locului volanului.

În ceea ce mă priveşte, condusul este o parte din mine. Ăsta am fost eu, un şofer. Şi puteam conduce orice, absolut orice„, a declarat bătrânul.

Citeşte şi Şoferul din „Patagonia”: A condus BEAT cu 145 km/h în localitate, iar la spital a făcut circ VIDEO

Deoarece trăieşte sănătos, făcând zilnic gimnastică, bătrânul speră să mai trăiască câţiva ani alături de soţia lui care are 91 de ani. Potrivit informaţiilor din Cartea Recordurilor, cel mai bătrân şofer care a trăit vreodată este un american care a condus până la 108 ani. Edwards conduce de trei ori pe săptămână câte 15 kilometri pentru a-şi face cumpărăturile şi pentru a lua ziarele. Din când în când, el îşi mai vizitează prietenii sau vizitează doctorul pentru un control medical.