Povestea chinezului fără mâini care şi-a învins handicapul: Tastează şi pune aţă în ac cu picioarele

Cao Huishen şi-a pierdut mâinile pe când avea opt ani, dar asta nu l-a împiedicat să înveţe să scrie, să mănânce şi să se îmbrace cu picioarele. Mai mult, tânărul chinez studiază inginerie software la Universitatea din Wuhan şi tastează cu degetele de la picioare.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 12:42

Cao şi-a pierdut mâinile în urma unui accident electric în casa sa, iar din cauza arsurilor suferite mâinile i-au fost amputate.

Rămas acasă din cauza accidentului, mama sa i-a spus că doar copiii care ştiu să scrie se pot întoarce la şcoală. Chinezul s-a încăpăţânat să-şi depăşească handicapul şi a învăţat singur cum să scrie cu degetele de la picioare.

Citeşte şi EMOŢIONANT: O fetiţă de doi ani îşi hrăneşte mama care are ambele mâinile amputate

„La început, mă chinuiam să ţin pixul între degete, iar din cauza efortului aveam crampe. Ulterior, am încercat să găsesc o altă metodă şi am folosit o bucată de sfoară pentru a prinde pixul. Astfel am învăţat să scriu din nou”, a declarat Cao Huishen, potrivit Daily Mail.

La un an după această reuşită, tânărul a învăţat să mănânce, să se îmbrace şi să conducă o bicicletă folosindu-se doar de picioare.

Tânărul reuşeşte şi să coase cu picioarele, însă când are nevoie de apă sau să-ţi calce hainele îi roagă pe colegii săi de la universitate să-l ajute.

În cursul vacanţei de vară, Cao se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 6.30 pentru a livra ziare. Banii obţinuţi îi foloseşte pentru a-şi plăti taxele de la universitate şi pentru a-şi ajuta părinţii care au rămas fără un loc de muncă.

Citeşte şi Un bătrân fără mâini şi fără picioare: Nu m-am gândit să cerşesc. Mi-a fost ruşine

Povestea inspiraţională a lui Cao, cunoscută în regiune, l-a determinat pe un om de afaceri local să-l ajute cu taxele de şcolarizare şi cheltuielile de zi cu zi. În plus, afaceristul Dong Mingzhu i-a promis tânărului că îi va oferi un loc de muncă atunci când îşi va finaliza studiile.

„Oamenii trebuie să facă lucrurile la care se pricep cel mai bine. Cred că poveştile despre viaţa mea pot oferi motivaţia de care au nevoie unele persoane, de aceea ofer discursuri motivaţionale în timpul meu liber. Nu sunt inutil, vreau să fiu un cetăţean bun şi să ofer o contribuţie societăţii„, mai spune Cao.

Citeşte şi IMPRESIONANT. O tânără fără mâini a învăţat să conducă cu picioarele