Povestea copilului asasin: La 12 ani, a fost condamnat la închisoare pentru crimă

Deşi profesorii îl descriau ca pe un băiat dulce, angelic, ce semăna cu Justin Bieber, s-a dovedit a fi un tânăr criminal. Paul Henry Gingerich, în vârstă de 12 ani, l-a ucis cu sânge rece pe tatăl prietenului său, împreună cu acesta.

28 apr. 2013, 14:17
Povestea copilului asasin: La 12 ani, a fost condamnat la închisoare pentru crimă

Băiatul din Enchanted Hills, Indiana, SUA a fost condamnat în 2010 la 25 de ani închisoare după ce l-a împuşcat pe tatăl vitreg al unui prieten. El a fost judecat ca un adult şi va fi eliberat abia când va avea 37 de ani.

În statul american Indiana, copiii pot fi judecaţi şi condamnaţi în tribunalurile pentru adulţi, în cazuri extreme. Este, însă, un obicei foarte rar, iar Paul este cea mai tânără persoană judecată astfel.

În aprilie 2010, viaţa sa s-a schimbat: s-a transformat dintr-un copil normal şi cuminte, într-un criminal. Paul, un băiat mai mare penume Colt Lundy şi un alt băiat de 12 ani, Chase Williams, au plănuit să fugă împreună. Lundy, în vârstă de 15 ani, le-a spus băieţilor că tatăl lui vitreg, Phil Danner, nu o să îi permită niciodată, aşa că trebuie să îl omoare mai întâi.

Lundy i-a dat lui Paul un pistol încărcat, iar cei doi s-au dus acasă la Danner. Celălalt băiat, Chase Williams, a refuzat să meargă şi a rămas afară.

Paul a spus poliţiei că Lundy l-a împuşcat primul pe tatăl său vitreg. „M-am speriat, am închis ochii şi am tras”, povestea Paul. Documentele de la tribunal scriu că Paul spunea că doar a mers cu prietenul lui mai mare şi că nu a crezut că acesta vorbea serios. Dar în 2010, Paul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru complicitate la omor. Colt Lundy a fost şi el condamnat tot la 25 de ani de închisoare.

Curtea de Apel din Indiana a ordonat în luna decembrie 2012 o nouă audiere, pentru a decide dacă Paul va fi rejudecat într-un tribunal pentru minori, pentru că judecătorul de la curtea pentru minori s-ar fi grăbit să îl trimită la adulţi. Însă, dacă Curtea va stabili că el trebuie rejudecat ca adult, pentru crimă, ar putea fi condamnat la 65 de ani de închisoare şi va rămâne încarcerat până la 77 de ani.

Un documentar despre povestea lui Paul va fi difuzat, în premieră, săptămâna viitoare, pe Channel 4 din Marea Britanie.