Povestea croitorului român care face gratis măşti de protecţie. „Măştile mele, un cadou pentru locuitorii insulei”

Un român stabilit în Italia de 15 ani a luat o decizie incredibilă în plină pandemie de coronvirus. Ștefan Ilasi a hotărât să ajute cum poate și coase măști de protecție.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 15:18

Românul a muncit în ultimii ani pentru unul dintre cel mai renumite hoteluri din Italia, Regina Isabella Resort, care de-a lungul deceniilor a fost vizitat de mai mulți actori celebri, dar și de magnați industriali.

Citeste si: treinu Cercel ne dă o veste proastă: „Căldura nu va opri coronavirusul!”

Pentru hotel, românul avea grijă de uniformele personalului. Însă, odată cu pandemia de coronavirus, românul nu știe când se va întoarce la muncă. Cu toate acestea, a decis să coase pentru o cauză bună.

 „Când am aflat că nu există măști în jur, mi-am spus: am tot ce trebuie să le creez și să le ofer” , povestește românul.

Inițial, Ștefan a pregătit o duzină pentru prieteni, după care încă o sută, pentru orice persoană care va cere. 

Citeste si: Guvernatorul Lombardiei, despre numărul de cazuri din Italia: Este începutul unei schimbări de direcție

”Stofă și pricepere, până la urmă nu trebuie mult. Am făcut mai întâi o duzină, pentru prieteni. Lavabile și refolosibile, chiar și unele decorațiuni pentru a face copiii să zâmbească. Apoi am făcut o sută, pentru oricine va cere ”, a povestit Ștefan.

Vestea că Ștefan face măști de protecție s-a răspândit rapid pe Facebook și mulți i-au cerut românului o mască, însă acesta le-a oferit pe gratism refuzând orice sumă de bani.

„O fac din inima. Nu știu când se va termina această situație, sper că în curând. Din România mă sună îngrijorați de ceea ce aud despre Italia, încerc să-i liniștesc” , povestește românul.