Povestea CUTREMURĂTOARE a doi fraţi sărmani. Micuţii trăiesc într-o casă fără curent electric VIDEO

Doi copii din Suceava trăiesc în condiţii greu de imaginat, dar nu s-au dat bătuţi. Locuiesc cu părinţii într-o casă care nu a avut niciodată curent electric şi merg zilnic câţiva kilometri pe jos până la şcoală, informează România TV. Tatăl, electrician de meserie, a improvizat o eoliană. Dacă au norocul să bată vântul afară, înseamnă că au şi lumină în casă.

23 dec. 2014, 06:59
Povestea CUTREMURĂTOARE a doi fraţi sărmani. Micuţii trăiesc într-o casă fără curent electric VIDEO

Lenuţa are 11 ani, iar fratele ei este cu un an mai mare. Cei doi stau într-o casă amărâtă de la marginea localităţii Sfântul Ilie. Cu toate că au trecut prin multe greutăţi, cei doi copii nu renunţă la visul de a avea un trai mai bun.

Uneori, când tatăl nu este la muncă, îi mai duce la şcoală cu căruţa. Casa lor nu a fost niciodată racordată la curent electric. Ar costa prea mult, iar cu banii abia se descurcă. După ce termină orele, copiii se grăbesc spre casă pentru a nu-i prinde întunericul cu lecţiile nefăcute.

Citeşte şi SUFLET DE CRĂCIUN. Doi copii LUPTĂ să SUPRAVIEŢUIASCĂ la marginea Capitalei

Tatăl a improvizat o eoliană care alimentează câteva baterii de maşină uzate. Dacă afară este vânt, familia Vaşcovici se bucură de lumină în casă.

Aici nu-i lumină, nu a fost niciodată. Dacă e vânt, cu microeoliana, daca nu e, cu lumânarea. Ne-am obişnuit aşa„, spune tatăl copiilor.

Citeşte şi SUFLET DE CRĂCIUN. „Nu înţelegeam ce înseamnă să mori”, un băiat face MĂRTURII CUTREMURĂTOARE din copilărie

Copiii nu au acasă calculator sau jocuri electronice, dar au în schimb visuri mari. Lenuţa îşi doreşte să ajungă farmacistă, iar Nicuşor, medic veterinar.

Sunt doi copii deosebiţi, buni, cuminţi. Indiferent cât de greu, vin cu tema făcută. Dacă nu reuşesc acasă, să ştiţi că vin mai devreme şi îşi mai fac şi în clasă„, a spus profesorul copiilor.

Cea mai mare dorinţă a părinţilor este să strangă suficienţi bani pentru a putea cumpăra o baterie mai mare şi mai performantă care să le ofere lumină în casă.

Citeşte şi SUFLET DE CRĂCIUN! Doi copii înfruntă SĂRĂCIA şi FRIGUL din casă cu zâmbetul pe buze