SUFLET DE CRĂCIUN! Doi copii înfruntă SĂRĂCIA şi FRIGUL din casă cu zâmbetul pe buze

SUFLET DE CRĂCIUN! În prag de Sărbători, RomaniaTV.net vă spune poveştile unor copii chinuiţi de sărăcie, boală şi mizerie. O familie cu doi baieti de 6 şi 7 ani își duc traiul într-o cămăruță de doar 12 metri pătrați într-un cartier rău famat din Capitală. Venitul familiei este alcatuit din alocatiile copiilor şi salariul de 670 al tatalui care munceste de dimineata pana seara in constructii. Mama este casnica si se ocupa de educatia copiilor. Locuiesc cu chirie intr-o casa cu chirie, ocupand o camera si un alt spatiu unde au improvizat o bucatarie si o baie.

16 dec. 2014, 21:40

Sarbatorile de iarnă aduc în fiecare an în casele romanilor bucurie, magie, daruri si colinde. Mirosul de brad, vascul din pragul ușii, cozonacii facuți de bunica și cadourile primite în ziua de Craciun de la Mosu’ sunt cele mai dulci momente din copilaria unui om. Unii suntem rasfatati de soarta si caram cu noi in viata un bagaj incarcat cu astfel de amintiri, altii nu au nimic. Frig, foame, saracie… pentru ei Sarbatorile nu au existat niciodata. O familie cu doi copii se chinuie de pe o zi pe alta sa supravietuiasca. Nici la ei in casa nu exista Craciun.

Ionela avea doar 16 ani jumatate cand a părăsit casa parintească. A cunoscut un baiat, s-a indragostit si a plecat cu el in Bucuresti pentru a-si intemeia o familie. A lasat in urma 10 frati, mama si tatal, undeva intr-un satuc din Fagaras.

„Cand am venit aici tavanul ne cadea in cap. Aici se cresteau animale. Aici era mizerie foarte mare. Nu aveam apa, lumina, nimic. Doar un pat. Cand m-am casatorit cu el aveam doar un pat”, mărturisește Ionela.

Erau indragostiti si plini de optimism. Stiau ca isi doresc o familie frumoasa si oricat de greu parea totul, incet, incet au reusit sa aiba un camin. La 20 de ani a venit pe lume primul copil, iar un an mai tarziu al doilea.

Nu au mult, dar se au unul pe altul. Stau toti patru intr-o camera de 12 metri patrati. Bucataria le este si baie, iar camaruta in care dorm este loc de joaca si de masa.

Cel mai grav este insa ca nu au lemne pentru iarna asta. Cateva scanduri, primite de la un unchi din partea tatalui, aruncate in soba nu reusesc insa sa-i incalzeasca.

Banii care le intra in casa sunt putini, insuficienti pentru un trai decent. Tatal lucreaza de dimineata pana seara intr-o firma de constructii, iar mama se ocupa de copii.

„Am spus, ca daca Dumnezeu e bun, si mai cresc si ei sa am o baza, sa-i pot lasa singuri… eu daca ma duc la munca stau cu frica. Aoleu focul, aoleu ingheata, mi-e frica sa-i las singuri pentru ca nu stii ce se poate intampla si decat sa aud o nenorocire d-asta mai bine stau asa si stiu ca stau langa ei”, mai spune mama copiilor.

Se descurcă greu. Pentru a-si creste copiii intr-un mediu curat si sanatos, cei doi tineri si-au facut rate pentru a cumpara un frigider, un aragaz, o masina de spalat si un boiler. Din pacate, de 4 luni nu au mai reusit sa plateasca ratele si oricand pot ramane fara ele.

Desi sunt coplesiti de lipsuri, cei doi copii cresc frumos. Educati, curati si tot timpul cu zambetul pe buze, Andrei si Adrian sunt fericiti in casuta lor.

La ei din pacate nu va ajunge Mos Craciun. Isi doresc jucarii, dulciuri, dar stiu ca desi au fost cuminti si la scoala invata bine, nu vor avea brad si cadouri. Baietii isi asteapta tatal acasa de Sarbatori. Impreuna se vor aseza la masa si se vor bucura ca in fiecare an de bucata de paine castigata cu greu.

Alăturaţi-vă campaniei „SUFLET DE CRĂCIUN” şi veţi putea dărui un gram de fericire în prag de Sărbători. Împreună putem demonstra că magia Crăciunului există iar pentru unii anul acesta va avea chipul vostru! Ajutaţi de Crăciun un copil necăjit să zâmbească! Împreună putem face lucruri mari!

Dacă vreți ca Andrei si Adrian să simtă că şi pentru ei vine Crăciunul, dați-ne un mesaj pe adresa [email protected] sau scrieți-ne pe pagina noastră https://www.facebook.com/RomaniaTV.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona, de asemnea în contul deschis pe numele ZAHARIA IONELA SILVIA, mama copiilor, la Banca Transilvania.

RO78BTRLRONCRT0280802001

Citeşte şi: SUFLET DE CRĂCIUN. „Nu înţelegeam ce înseamnă să mori”, un băiat face MĂRTURII CUTREMURĂTOARE din copilărie