Povestea cutremurătoare a lui Ahmed, soldatul neînfricat de numai 8 ani VIDEO

Ahmed a văzut faţa dură a războiului din Siria, chiar din prima linie a frontului, la numai 8 ani. Rămas orfan, el luptă alături de unchiul său în tabără rebelilor din Alep. 

01 apr. 2013, 08:19
Povestea cutremurătoare a lui Ahmed, soldatul neînfricat de numai 8 ani VIDEO

La doar 8 ani, Ahmed are deja o poveste de viaţă de-a dreptul cutremurătoare. Rămas orfan, sirianul luptă de partea rebelilor şi ştie deja cum să mânuiască armele, arată un material realizat de The Telegraph.

„Părinţii au murit într-un atac cu mortiere. Mama mea a murit, eu m-am aplecat şi am pupat-o pe frunte”, povesteşte acesta. El a rămas cu singura rudă pe care o avea, un unchi care luptă alături de rebeli.

Băiatul a devenit unul dintre cei mai tineri soldaţi. Cu o armă mereu în braţe, copilul se luptă alături de rebeli, în oraşul Alep, transformat în cei doi ani de război civil, într-o adevărată baie de sânge.

În cei peste 2 ani de război civil din Siria, mai mult de 60.000 de oameni şi-au pierdut viaţa. Sute de şcoli au fost închise, iar sute de copii sunt acum antrenaţi să ia parte la conflicul sângeros. Mulţi dintre ei sunt trimişi în misiuni de recunaştere sau să fure arme din tabăra adversă.