Povestea cutremurătoare a marelui artist român care a ajuns să cerșească pe străzi: „Norocul meu e că nu mai am mult de trăit”

Viața lui Paul Gherman este remarcabilă în modul cel mai profund. De la a fi considerat unul dintre cei mai mari muzicieni din România, a ajuns să își trăiască viața pe străzi. Cu toate acestea, muzica continuă să fie comoara sa cea mai de preț.
Filip Stan
20 apr. 2024, 17:18
Povestea cutremurătoare a marelui artist român care a ajuns să cerșească pe străzi: „Norocul meu e că nu mai am mult de trăit”
Povestea cutremurătoare a marelui artist român care a ajuns să cerșească pe străzi: „Norocul meu e câ nu mai am mult de trăit”

Povestea cutremurătoare a marelui artist român care a ajuns să cerșească pe străzi. Descoperă care a fost destinul lui Paul Gherman, pe care probabil l-ai văzut cel puțin o dată dacă ai trecut prin centrul orașului. Este acel bătrânel care încântă trecătorii cu muzica sa. Până acum, identitatea și povestea acestui personaj, care a devenit deja o legendă urbană, au rămas un mister pentru mulți.

Citește și: Neputința unei femei a împins-o să cerșească de mâncare pe stradă: „Astăzi am înțeles cu adevărat ce înseamnă a țipa de foame”

Paul Gherman, în vârstă de 85 de ani, este numele acestui bătrân care după o viață de muncă a ajuns să cerșească. A fost un muzician renumit în Iași. Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la BZI, a dezvăluit că nu i-a plăcut prea mult școala în tinerețe, dar muzica a fost mereu pasiunea sa. A studiat mai multe instrumente, dar naiul a rămas preferatul său. Deși trăiește cu o pensie foarte mică, Paul nu cântă pentru bani, ci pentru a retrăi clipele când era sufletul petrecerilor.

Cu toate că se confruntă cu multiple probleme de sănătate și suferă de dureri cumplite, Paul Gherman nu se plânge. Își exprimă recunoștința de sute de ori față de cei care îi întind o mână de ajutor. Oamenii nu trec nepăsători pe lângă el; unii se opresc doar pentru a-i asculta muzica, în timp ce alții îl răsplătesc cu bani, conform relatărilor.

„Norocul meu știi care-i? Că nu mai am mult de trăit, așa că îmi ajung bănuții pe care-i mai strâng din ce îmi dă lumea. Am 86 de ani, n-am niciun dinte, la ochiul drept am cataractă, la urechea stângă am timpan din plastic, am un umăr, o mână și un picior rupt, deci aș putea spune că sunt făcut din bucăți. Dar la vârsta mea încă mă mai țin”, mărturisește bătrânul.

Artistul a făcut mulți bani din muzică, mai ales pe la nunți, dar recunoaște că nu a plătit la stat pentru pensie din ei. Acum, se luptă cu sărăcia, dar nu a renunțat la marea lui pasiune.

„Nașa mea de botez m-a sfătuit să mă duc la o școală de meserii, dar eu am ales conservatorul, pentru că știam că pot mai mult. Am făcut bani la viața mea din muzică, cu acordeon, saxofon și clarinet. Mi-am cumpărat casă cu banii făcuți la nunți și nu am dat nimic la stat. Știi care-i treaba cu muzicanții? Noi am tras în piept statul și el ne-a tras în piept cu pensia, deci pot să spun că suntem chit. Cu toate astea, am o pensie frumușică, cu care mă descurc, așa că nu am motive să mă plâng, în comparație cu majoritatea dintre colegii mei care au murit înainte să prindă pensia. Am făcut și școală la viața mea, am terminat conservatorul, deci am fost muzicant cu diplomă și de asta mai vin aici din când în când, vreau să mai aud cum suna tinerețea mea și să-mi aduc aminte de vremurile bune, când singura mea problema era că aveam prea multe petreceri”, destăinuie Paul, cerșetorul muziciant din Iași, cu nostalgie.

Citește și: Incredibil, dar adevărat: bătrânii din Italia, puși să cerșească de escroace din România. Femeile își inventau probleme grave de sănătate și accidente, pentru a obține sute de mii de euro

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!