Povestea dramatică a Georgianei, fetiţa sărmană care visează să devină poliţist criminalist: „Mi-aş dori nişte adidaşi albi”

Georgiana se numără printre copiii săraci şi cu visuri măreţe din satele româneşti. Trece în clasa a şasea şi ştie încă de pe acum ce îşi doreşte să devină când se va face mare: poliţist criminalist. Până atunci mai are un drum lung şi plin de nevoi de parcurs.

18 aug. 2022, 14:13
Povestea dramatică a Georgianei, fetiţa sărmană care visează să devină poliţist criminalist: „Mi-aş dori nişte adidaşi albi”

Povestea dramatică a Georgianei, fetiţa sărmană care visează să devină poliţist criminalist. La început de an şcolar, aceasta îşi doreşte doar o pereche de adidaşi albi.

Povestea dramatică a Georgianei: „Mi-aş dori nişte adidaşi albi”

Citeşte şi Povestea dramatică a celor trei surori moarte în accidentul cumplit din Buzău. Daniela, Speranţa şi Magdalena aveau o relaţie specială

Georgiana provine dintr-o familie sărmană, dintr-un sat românesc. Se numără printre premianţii clasei, iar la început de an şcolar tot ce îşi doreşte este o pereche de adidaşi, pentru că nu mai poate merge la şcoală cu cei vechi.

„Mi-aş dori nişte adidaşi albi. Nu mă mai primesc cu cei vechi la şcoală, pentru că sunt foarte înalţi. Încerc s-o conving pe doamna dirigintă să mă ajute. Să mă lase cu…”, a mărturisit copila într-un interviu pentru Digi24. 

Momentan, părinţii au reuşit să-i cumpere doar un ghiozdan. Pentru rechizite, încălțăminte, haine… încă nu-s bani. Doar tatăl lucrează, iar pensia bunicii nu trece de 600 de lei.

Cum s-au scumpit toate anul acesta, părinţii nu ştiu de unde vor face rost de bani pentru rechizite.

„Pe puțin 400-500 de lei! Păi dacă e 100 de lei numai un ghiozdan? Foarte multe cărți am cumpărat, caiete… Și ne-au costat cam o sută de euro de căciulă”, a spus mama Georgianei.

Deşi duce o viaţă plină de lipsuri, copila îşi doreşte să devină poliţist criminalist.

„Nu renunţ la visul meu!”, a spus fata.

Ca să-şi îndeplinească visul, Georgiana face eforturi şi învaţă foarte bine. Aceasta a terminat clasa a V-a cu media 9,40.

Citeşte şi Povestea sfâşietoare a Lizei, din Viniţa. Ultimele clipe din viaţa îngerului de 4 ani, filmate chiar înainte de bombardamentele ruşilor VIDEO