Povestea dramatică a lui Ionuț, puștiul de 12 ani care visează să aibă o vacă și un cal! Zilnic cară lemne din pădure pentru ca el și frații lui să nu înghețe de frig. ” E ora 18:00 și nu am avut ce să mănânc”

În România secolului XXI, deși pare greu de crezut, încă mai sunt copii care stau nemâncați cu zilele și sunt nevoiți să muncească din greu pentru a-și ajuta familia. La cei 12 ani ai săi, Ionuț poartă pe umerii săi grijile familiei sale, dar și cea a zilei de mâine.

03 mart. 2024, 10:00
Povestea dramatică a lui Ionuț, puștiul de 12 ani care visează să aibă o vacă și un cal! Zilnic cară lemne din pădure pentru ca el și frații lui să nu înghețe de frig. ” E ora 18:00 și nu am avut ce să mănânc”

Povestea dramatică a lui Ionuț, puștiul de 12 ani care visează să aibă o vacă și un cal! În timp ce alți copii de vârsta lui se bucură de copilărie, de jocuri și aventuri alături de prieteni, Ionuț, cu trupul său firav cară lemne, mai ceva ca un bou la jug, pentru ca el și cei opt frați ai săi să nu înghețe de frig.

Citește și El este Rențu, copilul care tânjește după o salată de boeuf! ”Am mâncat acum vreo 5 ani. Nu știu dacă am să mănânc vreodată, doar mamele știu să facă”

Povestea dramatică a lui Ionuț, puștiul de 12 ani care visează să aibă o vacă și un cal!

Ionuț și cei opt frați ai săi își duc traiul greu într-o căsuță mică, ponosită, în care nu au nici măcar curent electric. Mama nu lucrează pentru că stă acasă să aibă grijă de cei mici, iar tatăl muncește cu ziua pe unde apucă.

De multe ori, aceștia nici nu au ce să pună pe masă, iar bieții copii sunt nevoiți să adormă flămânzi, cu speranța că mâine va fi o zi mai bună și vor reuși să bage în gură măcar o bucată de pâine.

”Azi nu am mâncat nimic. E ora 18:00 și nu am mâncat nimic. Nu am avut ce”, a declarat Ionuț pentru Asociația MGM.

Dintre toți frații, Ionuț este cel care duce greul, zilnic cară lemne din pădure pentru ca familia sa să nu înghețe de frig. Mâinile sale micuțe sunt aspre și bătătorite la fel ca ale unui om mare care a lucrat toata viața sa în pădure.

În timp ce alți băieței de vârsta lui își doresc să aibă tot felul de jucării și gadget-uri, cel mai mare vis al lui Ionuț este să aibă o vacă și un cal. Vaca pentru a avea o lingură de lapte atunci când bate vântul pe masa familiei sale, iar calul pentru a nu mai căra lemne cu trupușorul său mic.

”Mi-aș dori o vacă și un cal. Acum fac eu pe calul. Dacă nu ai o vacă nu ai nimic deosebit. E rău fără o vacă, fără nimic în ogradă. E rău”, a mai spus Ionuț.

Citește și Povestea impresionantă a doamnei Elvira, una dintre puținele femei licențiate în inginerie minieră din România. La 84 de ani, muncește pe brânci și dansează tango: „Când Dumnezeu îți dă șansa să faci o facultate dificil de acceptat de o femeie, trebuie să-i mulțumești!”