Povestea dramatică a unui cuplu care a murit în telecabina prăbuşită în Italia: au fugit de frica atacurilor Hamas din Tel Aviv şi şi-au găsit sfârşitul în telecabina morţii

Doi tineri israelieni au fugit din faţa atacurilor Hamas şi şi-au găsit sfârşitul în telecabina morţii din Alpii italieni. Alături de ei şi-au mai pierdut viaţa încă 12 pasageri. Singurul supravieţuitor este un copil, şi el aflat în stare gravă.

24 mai 2021, 11:14
Povestea dramatică a unui cuplu care a murit în telecabina prăbuşită în Italia: au fugit de frica atacurilor Hamas din Tel Aviv şi şi-au găsit sfârşitul în telecabina morţii

Telecabina prăbuşită în Italia a ucis 14 oameni. Martorii tragediei au declarat pentru La Repubblica și ANSA.it că au văzut cabina mișcându-se repede și apoi, de la înălțimea stâlpului, a fost aruncată şi s-a rostogolit. Telecabina transporta localnici și turiști din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, până la cota 1.500 pe vârful muntelui Motarone. Instalaţia a căzut pe o pantă foarte abruptă, ceea ce a îngreunat mult operațiunile de salvare.

Povestea emoţionantă a unui cuplu care a fugit de bombardamentele din Israel şi a murit în telecabina prăbuşită în Italia

Telecabina prăbuşită în Italia

Amit Biran şi soţia lui, Tal Peleg, erau israelieni. Amit studia medicina la Milano. Împreună aveau un copil de doi ani. Amit îşi invitase părinţii, care trăiau în Tel-Aviv, în Italia, pentru a fi departe  de bombardamente. Astfel, părinţii tânărului, Barbara Konisky Cohen, 71 de ani, și Tshak Cohen, 83 de ani, sosiseră în Italia în urmă cu câteva zile. Duminică, au decis să urce muntele cu telecabina. Avea să fie ultima călătorie pentru toţi.

Citeste si TRAGEDIE în Italia! 14 oameni morţi, doi copii răniţi, după ce telecabina în care se aflau s-a prăbuşit

Cuplul care abia se mutase împreună

Telecabina prăbuşită în Italia

Silvia Malnati, 27 de ani, şi Alessandro Merlo, 29 de ani, se mutaseră de două luni împreună, în cartierul San Fermo din Varese, într-un apartament aflat în imobilul unde locuiau părinții lui Alessandro. Aceștia au fost șocați de tragedie. „Sunt consternat, erau copii foarte dragi”, a declarat unul dintre ei pentru jurnaliștii de la La Repubblica.

Citeste si Tragedie la un spital din Austria. Unui pacient i-a fost amputat piciorul greşit

O altă vecină și-a amintit că s-a întâlnit cu Silvia chiar înainte ca tinerii să plece în vacanță, la munte. „Era mereu veselă și cu zâmbetul pe buze, am văzut-o acum trei zile. Au plecat în vacanță, abia așteptam să se întoarcă să ne povestească„, a mai spus femeia.

A vrut să-şi serbeze ziua de naştere la munte, dar a sfârşit în telecabina morţii

Telecabina prăbuşită în Italia

Angelo Gasparro, 45 de ani, și Roberta Pistolato, 40 de ani, s-au aflat şi ei în instalaţia morţii. Roberta devenise de curând medic şi era implciată înc ampania de vaccinare. Pentru că urma să schimbe prefixul, femeia a decis să sărbătorească departe de casă, la munte, pe Mottarone, cu partenerul de viață și prietenii. De ziua ei, în preziua tragediei, postase pe Facebook o poză cu familia, însoțită de mesajul că se simte mândră şi împlinită.