TRAGEDIE în Italia! 14 oameni morţi, doi copii răniţi, după ce telecabina în care se aflau s-a prăbuşit

Update. Încă două persoane au murit după incidentul cu telecabina, bilanţul total al deceselor ridicându-se la 14. Doi copii au fost răniţi şi se află sub monitorizarea medicilor.

23 mai 2021, 17:03

UPDATE: Bilanţul victimelor din Italia a crescut la 14. Acestea au murit după ce o cabină a unui teleferic s-a prăbuşit la lacul Maggiore.

Nouă oameni au murit, duminică, în Italia, într-un tragic accident. S-au prăbuşit cu telecabina în provincia Verbano.

Telecabina Stresa-Mottarone duce turiștii și localnicii din faimosul oraș Stresa, pe lacul Maggiore, la aproape 1400 de metri deasupra nivelului mării, până la vârful muntelui Mottarone în 20 de minute.

Pe lângă cei nouă morţi, alţi doi copii sunt grav răniţi. Aceştia au fost transportaţi de urgenţă la spitalul Regina Margherita din Torino.

”Accident grav la telecabina Stresa-Mottarone. Salvamont și alte echipe de salvare sunt la fața locului. Au intervenit și două elicoptere ambulanță”, se arată în mesajul celor de la serviciul de salvare montană postat pe Twitter.

Cauzele nu sunt încă cunoscute, dar cabina, care a ajuns lângă ultimul stâlp, prin urmare, într-unul dintre cele mai înalte puncte ale călătoriei spre muntele de lângă Lacul Maggiore, a căzut, probabil din cauza unei frânghii care ar fi cedat.

Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la faţa locului, însă a fost foarte greu fiindcă zona respectivă e inaccesibilă. Un camion de pompieri s-a răsturnat pe drum, însă niciun salvator nu a fost rănit.

”Este un accident foarte grav, a declarat Walter Milan, purtător de cuvânt al Salvamont. Echipele de intervenție au ajuns imediat după prânz la locul unde cabina căzuse de la mare înălțime și zăcea zdrobită la pământ”, a adăugat Milan.

Citiţi şi Moarte învăluită în mister în Parcul Colentina din Capitală! Tânăr găsit fără suflare de trecătoriCitiţi şi Accident grav, după petrecere. Cinci tineri s-au răsturnat cu mașina și au intrat într-o casă FOTO