Povestea emoţionantă a femeii care le aduce alinare celor necăjiţi: „Eram un morman de oase aruncate într-un trup uitat de Dumnezeu”

În plină pandemie de coronavirus, Carmen Suciu, o femeie din Piatra-Neamţ, şi-a găsit menirea prin a-şi oferi ajutorul oamenilor bătrâni şi celor necăjiţi. Zilnic, ia la pas oraşul pentru a le oferi mâncare oamenilor străzii şi, săptămânal, merge pe la casele bătrânilor pentru a le duce cele necesare şi o vorbă bună. Femeia a relatat, pentru Libertatea, povestea ei de viaţă cutremurătoare.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 05:59
Povestea emoţionantă a femeii care le aduce alinare celor necăjiţi: „Eram un morman de oase aruncate într-un trup uitat de Dumnezeu”

Carmen Suciu a avut un singur copil, o fetiţă care, la doar doi ani, a fost răpusă de boală extrem de rară. Câțiva ani mai târziu, femeia a dat piept cu o altă targedie: una dintre cele două surori ale sale a murit într-un cumplit accident de circulație, chiar în Ajunul Crăciunului.

După aceste întâmplări zguduitoare, viaţa lui Carmen a luat o turnură dramatică: “Erau zile când nu mai știam ce sunt, cine sunt, doar un morman de oase și de carne aruncate într-un trup uitat parcă de Dumnezeu, lăsat fără vise, fără viață. Mă uitam după mine, dar nu mă găseam. Eram ferecată în pușcăria unei vieți fără viață“, povesteşte femeia.

După două pierderi majore, Carmen Suciu a reuşit, totuşi, să renască din cenuşă

Caracter puternic, Carmen a reuşit să se ridice mai presus de deznădejdea care o cuprinsese. Câțiva ani a făcut voluntariat pe cont propriu, iar din 2016 a fondat “Asociația Născută Înger”. S-a implicat în zeci de cazuri grave și a adus speranța acolo unde domnea întunericul.

Azi, în plină pandemie de coronavirus, Carmen Suciu şi continuă misiunea nobilă, aceea de a aduce alinare celor necăjiţi. Ea le oferă o masă caldă, în fiecare zi, oamenilor străzii din Piatra Neamț. Ba mai mult, sprijinită de “voluntarii îngerilor”, așa cum obișnuiește să-i numească pe oamenii cărora le pasă de cei sărmani, femeia ajută familii sărace, copii bolnavi sau bătrâni uitați de semenii lor.

A transformat durerea pierderii într-o punte de iubire

Femeia spune că îşi găseşte motivaţia de a face lucrurile pe care le face în iubire. Care a renăscut în ea după pierderea celor două fiinţe dragi: „Iubirea! Iubirea de Dumnezeu și de om. Am transformat durerea pierderii într-o punte de iubire, regăsindu-mi cerul din mine, pe care îl ofer tuturor. Și acum îmi răsună în minte vorbele surorii mele: „Îl vei afla pe Dumnezeu, în ziua în care vei îmbrățișa cerșetorul de la colțul blocului. În ochii lui, Îl vei vedea pe Dumnezeu. Așa a fost! Iubesc oamenii și trăiesc doar prin bucuria lor”, povesteşte femeia emoţionată.

Azi, Carmen Suciu nu mai are nicio temere

Trecută prin experienţe atât de apăsătoare, Carmen Suciu nu se mai teme de nimic. În plină pandemie de coronavirus, femeia spune:  “De ce să port frică pentru azi, pentru mâine, pentru ai mei, pentru neliniști ce mi se cuibăresc în suflet? Nu, nu trebuie să port!”.

Cu toate astea, Carmen admite că trebuie să fie atentă, în această perioadă, la cei din jur, pentru a nu le face mai mult rău decât bine: “Viața mea și a volunatilor îngerilor este un pic mai dificilă acum. Trebuie să fim mult mai atenți! Nu atât de mult pentru noi, cât pentru cei pe care îi ajutăm, pentru că sunt multe persoane cu grad ridicat de risc. Bătrâni, copii, bolnavi…”, afirmă femeia.

Pentru Carmen Suciu și pentru cele câteva zeci de persoane implicate  în proiectele “Asociației Născută Înger”, a-i ajuta pe cei loviți de soartă reprezintă o datorie de la care nu au de gând să se abată. “Am dus alimente la mai mulți bătrâni izolați în case, speriați, bolnavi și singuri. Unii plângeau de bucurie. Suntem de dimineața până seara pe drumuri, căutând să fim alături de cât mai mulți, să îi putem ajuta și încuraja. Împreună vom reuși să trecem și peste asta”, povesteşte Carmen Suciu.

Când se termină donaţiile, Carmen şi echipa ei au o soluţie de rezervă: „Apelăm la frigiderele noastre, la familii, la prieteni și tot nu-i lăsăm pe ei, oamenii invizibili”, spune femeia.

Mesajul unui înger pentru români: „Toți suntem pe picior de egalitate în fața neputinței

Carmen Suciu le transmite un mesaj emoționant românilor, în această perioadă în care toată planeta este greu încercată: „Suntem în asta împreună! Te salut, oriunde ai fi în acest moment! Toți suntem pe picior de egalitate, în fața neputinței și a grijilor pe care le resimțim în această perioadă. Să fim responsabili, să stăm în casă cât de mult putem și, uniți, vom reuși. Dragi medici, asistenți, cercetători în domeniul medical, rezidenți, studenți mediciniști, voluntari, infirmieri, angajați ai centrelor sociale, edili, cetățeni, vă mulțumesc. Vă mulțumesc, pentru că existați, că nu ați plecat, că ați ales să rămâneți aici, acasă. Azi, sunteți  în linia întâi. Să nu vă pese de acuzele nimănui, să nu vă lăsați doborâți de manipulări, nu vă lăsați învinși de etichetele puse de cei iresponsabili. Sunteți eroii mei, ai noștri! Asociația Născută Înger vă susține cu tot ceea ce poate. Eu, cea care a venit la voi mereu, cea care v-a cerut ajutorul, iar voi m-ați primit cu brațele deschise, știu că sunteți adevărații eroi. Dumnezeu să vă apere! Am încredere în voi! Să nu aruncăm cu pietre în cei din Diaspora, nici în cei care vin acasă! Să îi ajutăm să înțeleagă că dacă suntem responsabili, vom reuși să ieșim teferi din asta”, le transmite Carmen Suciu oamenilor.

Cei care doresc să sprijine financiar Asociția Născută Înger o pot face în contul RO58BTRLRONCRT0345309301 – deschis la Banca Transilvania, Piatra Neamț.