Povestea emoţionantă a lui Ionuţ, un copil care a crescut fără mamă şi a devenit triplu campion naţional: „Vreau să fiu campion olimpic! Vreau să-mi scot familia din sărăcie”

Ionuţ Firanţă a fost părăsit de mamă la patru ani. Cu toate aceste, nimic nu l-a împiedicat ca la 14 ani să devină triplu campion naţional la lupte. Visul lui este să ajungă campion olimpic.

03 dec. 2021, 23:57
Povestea emoţionantă a lui Ionuţ, un copil care a crescut fără mamă şi a devenit triplu campion naţional: „Vreau să fiu campion olimpic! Vreau să-mi scot familia din sărăcie”

Povestea emoţionantă a lui Ionuţ, un copil care a crescut fără mamă şi a devenit triplu campion naţional. Din 2018, nu a pierdut decât o singură luptă și deja face parte din lotul național, la Centrul de Excelență, anunțându-se o mare speranță a luptelor greco-romane.

Povestea emoţionantă a lui Ionuţ, un copil care a crescut fără mamă şi a devenit triplu campion naţional

Ionuț Firanță este din comuna Brezoiaiele, comună aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Bucureşti. Este un adevărat luptător, deoarece, în ciuda greutăţilor, nimic nu l-a oprit să ajungă triplu campion naţional la lupte.

„Vreau să fiu campion olimpic! Vreau să-mi scot familia din sărăcie”!, mărturiseşte Ionuţ.

Citeşte şi Elena Irimia, fostă gimnastă din România, a ajuns una dintre cele mai bune dentiste din Anglia. Povestea incredibilă a campioanei naţionale

Adolescentul care a uimit pe toată lumea datorită performanţei sale, are o poveste de viaţă foarte tristă. La doar patru ani, acesta a fost părăsit de mamă. Sora sa mai mare, care i-a ţinut locul mamei, a rămas surdă din cauza unei meningite suferite la vârsta de trei ani.

„Mama a plecat de acasă când aveam 4 ani. S-a întors puțin când făcusem 8 ani, dar numai ca să-și facă buletinul, apoi a plecat iar. Stă prin București, mai vorbim prin mesaje, dar nu prea venea să mă vadă. Acum, de vreo câteva luni, am început să vorbim mai des, să ne mai vedem. Mă mai ajută cu bani, cu ce mai am nevoie, dar nici ea nu prea are posibilități. Uneori mi-e dor de ea, dar nu știu dacă aș vrea să se mai întoarcă acasă acum, după atâția ani”, povestește micuțul luptător, potrivit GSP. 

Atât Ionuţ, cât şi sora sa Nicoleta, sunt crescuţi de tatăl lor. Gheorghe lucrează ca zilier în construcţii. Uneori era plecat cu zilele, iar copii se descurcau cum puteau

Recent, Ionuţ şi-a făcut din nou tatăl şi sora mândri. A participat la un concurs de la Târgu Mureș, unde și-a spulberat toți adversarii. Avea 32 de kg, dar a câștigat un nou titlu național, al treilea, de această dată la categoria 35 kg.

Citeşte şi Un copil doarme într-o casă prăbușită pe o plajă din Africa. Povestea din spatele imaginii care a impresionat o lume întreagă