Povestea emoționantă a micuței artiste umilite de colegi la școală pentru că interpreta muzică populară. Ion Dolănescu și Petrică Mîțu Stoian, idolii ei

Marina Roșu este o tânără artistă dâmbovițeancă înzestrată cu un talent aparte. S-a îndrăgostit de muzica populară încă din copilărie, după ce i-a ascultat pe Ion Dolănescu și pe Petrică Mîțu Stoian. În scurt timp, a reușit să-i impresioneze pe cântăreții consacrați cu talentul ei. Nu, însă, și pe colegii de clasă, de la care a avut parte doar de bullying ani întregi.

04 mart. 2024, 16:46

Marina Roșu are aproape 20 ani și cântă dinainte să vorbească, după cum îi place să spună. Și-a petrecut mult timp în casa bunicilor, unde televizorul era deschis doar pe muzică populară. Așa a aflat de Ion Dolănescu și așa s-a îndrăgostit de muzica lui. Deși nu vorbea bine, Marina fredona „‘M-am născut printre Carpați„, o melodie de referință a maestrului Dolănescu.

Cânt de dinainte să învăț să vorbesc! Prima interacțiune cu muzica populară a fost cu maestrul Ion Dolănescu, l-am auzit cântând ‘M-am născut printre Carpați’. Fredonam prin casă, deși nu știam să vorbesc. Părinții mei nu se așteptau ca eu să am talent, apoi, la grădiniță, m-a descoperit profesorul. Părinții m-au încurajat foarte mult, la Palatul Copiilor am început să cânt.

Colegii mei nu știau că eu cânt, au aflat când doamna învățătoare mă tot ruga să cânt la serbări. Colegii au începtu, apoi, să râdă de mine. Poate din cauza faptului că nu erau cultivați în această direcție a muzicii tradiționale. Mă simțeam foarte prost, m-a afectat destul de tare când eram mică. Părinții m-au încurajat spunându-mi că eu am drumul meu și să nu mă opresc. Ulterior rămăsesem cu un soi de traume ca nu cumva să râdă oamenii de mine”, a declarat Marina Roșu într-un interviu pentru Star Popular.

Citeste si Theo Rose, dezvăluiri emoționante despre boala cu care se luptă: „Am simțit că se întâmplă ceva, dar nu știam exact ce e”

Marina Roșu își dorește să devină medic dermatolog

În mașina părinților, Marina asculta Petrică Mîțu Stoian. Părinții au sprijinit-o cu tot ce au putut ca micuța să-și îndeplinească visul. I-au cumpărat costume populare, au sprijinit-o financiar să-și scoată cântecele și videoclipurile. Drept răsplată, Marina le-a mulțumit părinților prin cântece dedicate lor. Ba chiar a și filmat un videoclip alături de mama ei, medic de profesie. Marina are două visuri mari: să ajungă o artistă celebră și să îi calce pe urme mamei ei: să devină medic dermatolog.

Îmi doresc foarte mult să am albume, muncesc pentru acest lucru, cred că cel mai mare vis al meu e să am un album alături de Orchestra Lăutarii de la Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Am avut ocazia să cânt alături de domniile lor și sună grandios, este visul fiecărui artist. Pentru mine, medicina este cea mai nobilă meserie! Îmi place să fiu printre oameni, să ajut. De pe la șapte ani am conștientizat că vreau să fac asta. Nu mi-au impus niciodată părinții să aleg asta, dar eram fascinată de ceea ce face mama”, a mai declarat Marina Roșu pentru sursa citată.

Citeste si „Mă rog la Dumnezeu în fiecare zi!” Cum reușește Marius Țeicu să aibă grija de nepoți, după ce fiica sa a fost răpusă de leucemie