Povestea emoţionantă a Teodorei, singura elevă care a fost admisă cu 10 la Medicină în Iaşi: „Ştiam că locul meu este aici”

Teodora Agavriloaie este singura elevă care a fost admisă cu 10 la Facultatea de Medicină a UMF Iaşi. Aceasta provine dintr-o familie cu venituri modeste şi îşi doreşte să devină medic pentru a-i ajuta pe oameni.

30 iul. 2021, 17:32
Povestea emoţionantă a Teodorei, singura elevă care a fost admisă cu 10 la Medicină în Iaşi: „Ştiam că locul meu este aici”

Povestea emoţionantă a Teodorei, singura elevă care a fost admisă cu 10 la Medicină în Iaşi. Teodora a absolvit Colegiul Naţional din Iaşi şi este singurul candidat care a fost admisă cu nota 10 la Facultatea de Medicină a UMF Iaşi.

Povestea emoţionantă a Teodorei, singura elevă care a fost admisă cu 10 la Medicină în Iaşi

Citeşte şi Povestea emoţionantă a Teodorei, singura elevă care a fost admisă cu 10 la Medicină în Iaşi

„Eram convinsă că voi intra sau nu neapărat eram convinsă, dar știam că locul meu este aici și că îmi doresc foarte mult asta și că trebuie să muncesc. Am avut momente în care mi-a fost foarte greu. Nivelul de dificultate de anul acesta a fost mai ridicat față de alți ani, dar subiectele au fost potrivite. Am reușit să aplic cunoștințele învățate și a fost o zi reușită pentru mine“, povesteşte Teodora, potrivit AlephNews.

Ţănăra care visează să devină medic provine dintr-o familie modestă din Leţcani şi nu ar fi reuşit o asemenea performanţă dacă nu s-ar fi înscris în programul soţilor Nedea, doi profesori care oferă meditaţii gratuite elevilor care îşi doresc să devină medici.

„Nu mi-aș fi permis să plătesc pregătirea și cu siguranța a fost o oportunitate extraordinară pentru mine. M-am bucurat enorm. Îmi doresc să devin medic de când eram în clasa a VII-a, pentru că vreau să ajut oamenii, vreau să pot oferi și eu la rândul meu măcar o mică parte din ceea ce am primit și nu cred că există o meserie mai frumoasă decât aceasta: să fii în slujba oamenilor, să salvezi o viață și să ai pacienți care se pot baza pe tine”, a povestit Teodora.

Teodora a făcut în fiecare săptămână câte două ore de pregătire la biologie şi chimie. Aceasta spune că datorită acestor ore a reuşit să-şi îndeplinească visul şi să fie admisă la Medicină.

„N-am făcut diferențe niciodată între pregătirea copiilor din proiect și colegilor de la clasă. Ba mai mult decât atât, proiectul te obligă să fii foarte atent, copiii vin din diverse școli, din diverse medii, au niveluri diferite de pregătire, iar noi îi luăm de la zero. Nu ne este greu deloc. Este parte din profesia noastră. Zece este o notă care bucură pe cel care a pregătit, bucură elevul care a muncit“, explică Mircea Nedea, fondatorul programului de meditații.

Citeşte şi Rezultate Admitere Medicină 2021 Timişoara. Surpriză la Facultatea Victor Babeş. Ce note au reuşit să ia elevii