Povestea eroului care a salvat zeci de oameni de pe vasul de croazieră scufundat în Italia

Membrul echipajului găsit duminică la bordul vasului de croazieră scufundat în Italia salvase zeci de pasageri înainte de a rămâne el însuşi blocat 36 de ore într-unul din restaurantele inundate, la bordul navei Costa Concordia.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 15:18
Povestea eroului care a salvat zeci de oameni de pe vasul de croazieră scufundat în Italia

Manrico Giampietroni, în vârstă de 57 de ani, a fost transportat la spitalul din Grosseto (regiunea Toscana), având o fractură deschisă de gambă.

„Mi-a spus că nu este un erou, dar eu îl consider erou, este un altruist, se gândeşte mereu la alţii”, a declarat soţia sa Laura, în vârstă de 40 de ani.

Potrivit martorilor, după ce vasul de croazieră s-a izbit de stânci în jurul orei 21.45, Giampietroni a ajutat până la 3.00 dimineaţă la evacuarea pasagerilor cu ajutorul bărcilor de salvare.

La miezul nopţii, el a vorbit la telefon cu soţia, spunându-i: „Stai calmă, ajut pasagerii să urce în bărci apoi mă voi salva şi eu”.

La ora 3.15, Manrico, care lucrează la compania Costa Crociere de 18 ani, îî spunea unui prieten: „Este o catastrofă, dar facem tot posibilul pentru a ajuta pasagerii să ajungă pe insula Giglio”.

Apoi, despre el nu s-a mai ştiut nimic până duminică dimineaţă, când echipele de salvare auziseră zgomote provenind din zona Punţii numărul 3.

„Am căzut într-o gaură formată în podea în timp ce încercam să merg spre cabina comandantului; am căzut cinci metri şi am simţit o mare durere la picior”, a povestit Giampetroni după ce a fost salvat.

El a stat blocat zeci de ore în sala restaurantelor, în timp ce nivelul apei creştea. „Era întuneric, eram îngrozit că eram singur, dar nu mi-am pierdut speranţa; am ştiut mereu că voi ieşi”, a spus el.

„Când am auzit că veneau echipele de salvare spre mine, când mă auzeau strigând şi plângând, aceea a fost o experienţă incredibilă”, adaugă Giampietroni, care a fost recuperat duminică la prânz de echipele de intervenţie.