Povestea impresionantă a copilotului mort în tragedia aviatică de la Constanţa. Sorin Pătraşcu îşi dona o parte din salariu copiilor bolnavi

Copilotul elicopterului prăbuşit, miercuri seară, la Constanţa are o poveste de viaţă impresionantă. Locotenentul Sorin Pătraşcu se implica frecvent în campanii umanitare şi îşi dona o parte din salariu copiilor bolnavi grav.

03 mart. 2022, 15:23
Povestea impresionantă a copilotului mort în tragedia aviatică de la Constanţa. Sorin Pătraşcu îşi dona o parte din salariu copiilor bolnavi

Povestea impresionantă a copilotului mort în tragedia aviatică de la Constanţa. Locotenentul Sorin Pătraşcu era din comuna Lunca Corbului, judeţul Argeş, şi era cunoscut pentru acţiunile sale caritabile.

Povestea impresionantă a copilotului mort în tragedia aviatică de la Constanţa

Citeşte şi Alertă în Constanţa! Un avion militar s-a prăbuşit în zona Cogealac. A dispărut și elicopterul care a plecat să-l caute, 7 soldați au murit. Update: Pilotul a fost găsit mort VIDEO

Sorin Pătraşcu avea doar 27 de ani şi era angajat din anul 2016. Avea 500 de ore de zbor. Acesta obişnuia să-şi doneze frecvent o parte din salariu copiilor bolnavi grav. Toţi cei care îl cunoşteau au numai cuvinte de laudă la adresa copilotului elicopterului prăbuşit miercuri seară, la Constanţa.

„Era un tânăr minunat şi gata să ajute mereu pe toată lumea. Nici nu mai ţin minte câţi copii bolnavi a ajutat. Sorin avea un suflet atât de bun, cum rar mai găseşti în ziua de azi… Păcat că s-a dus atât de devreme”, spune un consătean al locotenentului, potrivit Adevărul.

Reamintim că o dublă tragedie s-a petrecut miercuri seara la Constanța. Un avion românesc, MiG 21-Lancer, s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac.  La scurt timp, un elicopter IAR-330 Puma a fost trimis în ajutor, însă şi acesta s-a prăbuşit şi cei şapte militari care se aflau la bord au murit.

Cine sunt cei șapte militari de la bordul elicopterului care au murit în urma tragediei

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Citeşte şi Klaus Iohannis, prima reacție după dublul accident aviatic de la Constanța: „E o noapte tragică pentru aviația din România”