Povestea impresionantă a Irinei, eleva de 10 care zilnic merge 15 kilometri până la școală. Cel mai mare vis al său este să devină studentă la Teatru

România este plină de elevi buni care încă mai vor să învețe și fac sacrificii pentru că știu că educația este singura șansă către un viitor mai bun. Irina este unul dintre elevii de 10 ai României care pentru a-și îndeplini cel mai mare vis al său, acela de a deveni studentă la Teatru, merge zilnic 15 kilometri până la școală.

11 feb. 2024, 17:45
Povestea impresionantă a Irinei, eleva de 10 care zilnic merge 15 kilometri până la școală. Cel mai mare vis al său este să devină studentă la Teatru
Povestea impresionantă a Irinei, eleva de 10 care zilnic merge 15 kilometri până la școală

Povestea impresionantă a Irinei, eleva de 10 care zilnic merge 15 kilometri până la școală. Irina este în clasa a VI-a și zilnic face naveta 15 kilometri din satul său natal până la școala din comuna Căiuți, județul Bacău, unde face parte din categoria elevilor cu un potențial fantastic.

Citește și Românii au talent, SEZONUL 14. Povestea emoționantă a lui Emanuel Barica, artistul stradal care a primit primul Golden Buzz. Când avea vârsta de 5 ani, a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi

Povestea impresionantă a Irinei, eleva de 10 care zilnic merge 15 kilometri până la școală

În catalog, micuța are numai note de nouă și zece și cel mai mare vis al său este să meargă la facultate și să devină actriță la teatru.

„Mereu a știut să se mulțumească cu ce are, nu a cerut niciodată imposibillul și nici nu a avut pretenții mai mari decât posibilitățile”, a declarat mama Irinei, absolventă a Facultății de Științe Economice din Brașov,

Din păcate, mama Irinei nu a putut să practice meseria de finanțistă și s-a angajat ca vânzătoare, însă își dorește ca fiica sa să învețe și să își urmeze visul.

„O să încerc din toate puterile să meargă la liceu și apoi la facultate. Despre cursuri de dans, teatru sau muzică nici nu m-am interesat pentru că nici nu îndrăznim să visăm”, a mai spus mama elevei de clasa a VI-a.

Încă de mică, Irina a fost atrasă de cărți și tot ce înseamnă artă, iar când nu este cu cărțile în brațe, fata o ajută pe mama ei la treburile casnice sau are grijă de cei doi frățiori mai mici.

„Stătea numai cu cărțile în față, desena, colora, citea. Asta face zi azi. Iar când nu e cu cărțile în brațe, mă ajută în casă, are grijă de frățiorii ei”, a afirmat mama Irinei.

Tatăl Irinei și-ar dori să o ajute pe fiica sa, însă, din păcate, o boală incurabilă l-a determinat în urmă cu câțiva ani să renunțe la locul său de muncă.

„Soțul meu era dulgher și avea o meserie bună. Numai că pe șantier au apărut primele semne ale bolii. Atunci au observat că nu mai putea ține ciocanul în mână, nu se mai putea ține pe picioare de multe ori. A pierdut serviciul, am fost pe la toți medicii și după câțiva ani am aflat diagnosticul”, a transmis mama fetei.

Până să ajungă la facultate, Irina speră ca drumul de 15 kilometri pe care îl străbate zilnic până la școală ea și colegii ei să fie unul mai ușor de parcurs și să le rămână mai mult timp pentru învățătură.

Salvarea lor a venit la finalul anului trecut, atunci când școala din Căiuți s-a înscris în campania ”Împreună pentru școala noastră” organizată de asociația Narada care a strâns de la oamenii din localitate suma de 5.000 de euro pentru achiziționarea unui microbuz școlar.

Suma nu acoperă întreaga valoare a mijlocului de transport, iar pentru ca Irina și colegii săi să ajungă la școală teferi și nevătămați, partenerii organizației Narada, Bergerat Monnoyeur, Ipso Agricultură, BIC Romania, Amazon Romania, Adrem Amazon Romania și  SITECH Romania Construction Technology, dar consiliul local vor dona restul banilor necesari.

Citește și Povestea cutremurătoare a Soniei, o fetiță de doar patru ani. Copila are inima mărită și trebuie să fie operată pe cord deschis. ”E un coșmar”