Românii au talent, SEZONUL 14. Povestea emoționantă a lui Emanuel Barica, artistul stradal care a primit primul Golden Buzz. Când avea vârsta de 5 ani, a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi

Emanuel Barica, artistul stradal care a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu, are o poveste de viață cutremurătoare. Tânărul de 29 de ani este artist stradal în Berlin.

09 feb. 2024, 23:52
Românii au talent, SEZONUL 14. Povestea emoționantă a lui Emanuel Barica, artistul stradal care a primit primul Golden Buzz. Când avea vârsta de 5 ani, a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi
Povestea emoționantă de viață a lui Emanuel Barica, câștigătorul primului Golden Buzz de la Românii au talent

Emanuel Barica, un tânăr de 29 de ani, este artist stradal în Berlin. A învățat să deseneze de la 14 – 15 ani, inspirându-se de la desenele japoneze pe care le vedea la televizor, prin vecini. El provine dintr-o familie de etnie rromă. Au locuit cu toții în Buvurești într-o vilă, dar pe când artistul avea doar 4 ani, tatăl său a pierdut casa la barbut.

Emanuel mai are 4 frați. Au plecat cu toții în Botoșani pentru că nu mai aveau unde să  locuiască și s-au mutat la bunici. La vârsta de 5 ani, emanuel a fugit de acasă și a locuit timp de 6 luni pe străzi, în București. Dormea la metrou, dar a fost găsit de polițiști și dus înapoi la familia lui. Pentru a-și câștiga existența, mama lui vine fructe și legume în piață și lucra ca menajeră.

Citește și: Primul GOLDEN BUZZ de la Românii au talent 2024, sezonul 14. Andi Moisescu l-a trimis pe Emanuel Barica direct în Marea Finală a show-ului de la ProTV

În cele din urmă, Emanuel Barica a ajuns în Germania și a ajuns să deseneze pe străzi. De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

„Ce o să fac acum pe scenă se numește desen intuitiv și vreau să vă arăt”, a spus Emanuel înainte de momentul său de pe scenă.

„Emanuel, aș vrea să știi că desenul tău a prins viață, cred că de la primele linii, deci în clipa în care ai început să desenezi s-au structurat primele sprâncene și a prins viață desenul, iar ceea ce am văzut aici este exact neașteptatul după care tânjesc de fiecare dată când vin într-un nou sezon Românii au talent, iar tu aici ai venit și ai pus în aceeași ecuație viață, poveste, desen, suferință, dragoste, mii de chipuri.

Ai fost dirijorul acestui moment și în același timp orchestra întreagă. Dacă ăsta nu este un moment fenomen, atunci nu știu ce mai e. Pentru mine, fără doar și poate, este momentul fenomen al acestui sezon, iar tu reprezinți pentru mine un fenomen. Ăsta e motivul pentru care neapărat…”, a declarat Andi Moisescu, chiar înainte să apese butonul auriu, care l-a trimis pe Emanuel direct în Marea Finală.

Citește și: A început sezonul cu numărul 14 de la ROMÂNII AU TALENT, la ProTV! Andra, surprinsă încă din prima ediție: „Ne-a lăsat cu gura căscată”

Mama lui Emanuel suferă de schizofrenie și, chiar dacă a încercat să o ajute, femeia trăiește pe străzi, în Botoșani.

„Mama nu este, nu cunoaște… Mama are schizofrenie și acuma… Mama trăiește pe stradă în Botoșani. Am încercta să o ajut, dar nu merge pentru că are tulburare de personalitate. Așa am realizat că nu mai am nici mamă într-un fel, așa că trebuie să-mi iau viața în mâini și mă gândesc că viața mea a fost ca un fel de examen. Toată viața asta am fost propriul meu experiment, să dovedesc mie și lumii că se poate și altfel în viața asta”, a dezvălui Emanuel cu lacrimi în ochi.