Povestea INCREDIBILĂ a unei familii din Siria: Şi-a găsit copilul pe care îl credea mort VIDEO

O familie care a fugit din Siria, după ce locuinţa i-a fost bombardată şi credea că mezinul a murit, şi-a regăsit fiul. Familia se refugiase între timp din calea bombardamentelor, în Cipru.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 12:03
Povestea INCREDIBILĂ a unei familii din Siria: Şi-a găsit copilul pe care îl credea mort VIDEO

Părinţii micuţului au fugit din ţara lor, din calea bombardamentelor şi a luptelor sângeroase dintre regimul lui Bashar al-Assad şi rebelii sirieni. Părinţii şi-au căutat băiatul cel mic printre clădirile demolate, însă nu l-au găsit. 

Dezamăgiţi şi nemaiavând ce pierde, părinţii micuţului dispărut au decis să se refugieze în Cipru, după ce locuinţa le-a fost distrusă. După luni de tristeţe, ei au primit,acolo o veste incredibilă. Au fost sunaţi din Siria, din Damasc, pentru că băiatul cel mic, Bushr, a fost recunoscut de o altă familie, prietenă cu ei, informează BBC online.

Micuţul Bush era în viaţă. Copilul a reuşit să supravieţuiască singur timp de mai multe luni. Atunci, când şi-a revăzut părinţii, abia i-a mai recunoscut. „La început era confuz, a trebuit să-l ajut să-şi amintească. Apoi a sărit pe mine. Stăteam pe scări şi a sărit pe mine”, a povestit tatăl băiatului, Machhour Tawasi.

Zeci de mii de oameni au fugit din Siria de la începutul revoltelor sângeroase, care durează de mai bine un an. Potrivit ONU, până la sfârşitul anului aproximativ 700.000 de sirieni vor fi refugiaţi, mai ales că în ultimele luni, conflictul s-a acutizat.