Povestea incredibilă a unei mame care a cerut cetăţenie română pentru a-şi opera copilul VIDEO

O femeie din Republica Moldova a apelat la medicii de la Spitalul Marie Curie, din Capitală, să îi opereze copilul de trei ani. Fetiţa suferă de o malformaţie gravă a coloanei vertebrale, iar fără operaţie viaţa îi era în pericol. Ca să beneficieze de o reducere de costuri, mama a cerut cetăţenia română.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 20:57
Povestea incredibilă a unei mame care a cerut cetăţenie română pentru a-şi opera copilul VIDEO

Andruşca este din Chişinău, are trei anişori, iar de câteva zile este un copil normal: aleargă, zâmbeşte, se joacă. Până acum însă, viaţa i-a fost un chin. Imediat după naştere, micuţa a fost diagnosticată cu scolioză congenitală, o malformaţie gravă a coloanei vertebrale.

„Ne-au spus că trebuie să căutăm soluţie în afara ţării, pentru că la noi în Moldova nu se fac aşa operaţii”, a declarat Viorica Maxim, mama fetiţei.

Soluţia a fost Spitalul Marie Curie, din Bucureşti. Doar că părinţii fetiţei, cetăţeni moldoveni, ar fi trebuit să plătească 50.000 de euro pentru operaţie. Ca români beneficiau însă de reduceri foarte mari, aşa că au cerut cetăţenia română şi au şi obţinut-o. Astfel au plătit doar valoarea implantului, 24.000 de euro, bani împrumutaţi sau strânşi din donaţii.

„Am făcut cetăţenia timp de 3 luni şi 10 zile, adică foarte repede. Şi cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul cetăţeniei am avut cale deschisă”, a adăugat mama micuţei.

Fără operaţie, boala ar fi dus în timp la paralizie sau chiar la moartea fetiţei.

„Aceste cazuri prezintă mai rar insuficienţă toracică şi treptat prezenţa acestei insuficienţe toracice la vârsta de 1, 2, 3 ani face ca în creştere şi în dezvoltare să apară diformităţi grave, plămânul să nu se poată dezvolta”, a precizat medicul Burnei Gheorghe.

Fetiţa se va putea întoarce acasă, dar mai întâi are nevoie de recuperare. Scolioza este una dintre cele mai frecvente boli ale copiilor, iar România este ţara cu cele mai multe cazuri din Europa.