Povestea incredibilă a unui ucrainean. A scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce a fost torturat de ruşi şi îngropat de viu: „Este ca şi cum ai fi înviat”

Nikola Kulichenko povesteşte cum a reuşit să supravieţuiască, după ce a fost prins torturat de ruşi, împuşcat şi îngropat de viu. Povestea acestuia este una incredibilă.

17 mai 2022, 21:14
Povestea incredibilă a unui ucrainean. A scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce a fost torturat de ruşi şi îngropat de viu: „Este ca şi cum ai fi înviat”
A scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce a fost torturat de ruşi şi îngropat de viu

Povestea incredibilă a unui ucrainean din regiunea Cernihiv. Nikola Kulichenko şi cei doi fraţi ai săi au fost torturaţi, împuşcaţi şi îngropaţi de ruşi. Din păcate, doar Nikola a reuşit să supravieţuiască. Acesta a povestit coşmarul prin care a trecut după ce a fost capturat de ruşi.

Povestea incredibilă a unui ucrainean torturat de ruşi: „M-au bătut pe tot corpul cu o bară de metal și mi-au băgat țeava unei arme în gură”

Coşmarul familiei Kulichenko a început pe 18 martie, după ce un convoi de-al ruşilor a fost bombardat. Soldaţii ruşi au plecat în căutarea vinovaţilor, ajungând şi la casa în care locuiau Nikola şi fraţii lui (Yevhen şi Dmytro). Din fericire, Irina, sora acestora, nu era acasă în ziua respectivă.

Citeşte şi Cadavrul unui voluntar ceh a fost descoperit într-o groapă comună de lângă Kiev

Nikola şi cei doi fraţi ai săi au fost puşi să îngenuncheze în curte, cât timp soldaţii ruşi au scotocit peste tot pentru a găsi un indiciu care să le arate cine le-ar fi atacat convoiul. Au găsit medaliile militare ale bunicului şi geanta militară a lui Yevhen, care fusese parașutist.

Ruşii au fost  convinși că frații au ceva de ascuns şi i-au dus într-un subsol. I-au interogat şi torturat timp de trei zile. Au fost legaţi la ochi, iar mâinile şi picioarele le-au avut legate cu bandă adezivă, scrie Digi24.

„M-au bătut pe tot corpul cu o bară de metal și mi-au băgat țeava unei arme în gură”, a povestit Nikola.  spus el.

Bărbatul mai povesteşte că cinci soldați ruși i-au dus pe un teren pustiu, au fost puși să îngenuncheze, legați la ochi, în timp ce lângă ei săpau o groapă.

Nikola spune că a auzit o împușcătură în spatele lui, iar Dmitro,  cel mai mare dintre cei trei frați, a căzut la pământ. Apoi, l-a simțit şi pe Yevhen, cel mai tânăr, căzând lângă el.

„Mă gândeam că eu sunt următorul”, a spus Nikola.

Din fericire, glonțul i-a intrat prin obraz și a ieșit pe lângă urechea dreaptă. S-a prefăcut mort şi a fost împins în groapă alături de fraţii săi. Soldaţii ruşi i-au acoperit cu pământ, apoi au plecat.

Nikola povesteşte că a reușit ca prin minune să iasă de sub cadavrul fratelui său mai mare și să se elibereze.

„Mi-a fost greu să respir, din moment ce Dima (Dmitro) era deasupra mea, dar folosind brațele și genunchii, l-am putut împinge pe fratele meu mai mare pe marginea gropii și apoi am ieșit afară.”, a povestit bărbatul.

S-a târât pe câmp până când a ajuns la cea mai apropiată casă. Acolo, o femeie l-a îngrijit peste noapte, după care a plecat spre casă, acolo unde îl aştepta sora lui.

„Am venit acasă și acolo era Nikola. M-am uitat la ochii lui și l-am întrebat unde sunt ceilalți? A răspuns că nu mai sunt alții”, își amintește Irina.

Nikola spune că este un miracol că a supraviețuit.

„Am avut noroc… și acum trebuie să continui să trăiesc. Această poveste trebuie să fie auzită de toată lumea, nu doar în Ucraina, ci în întreaga lume, pentru că astfel de lucruri se întâmplă”, mai spune bărbatul.

După ce ruşii s-au retras din Cernihiv, Nikola a putut să cauta groapa din care scăpase şi în care erau fraţii săi, ca să-i înmormânteze conform tradiţiei.

În regiunea Cernihiv, procuratura a deschis o anchetă pentru crime de război.

Citeşte şi 76 de explozii au avut loc marţi în regiunea Sumî din Ucraina, soldate cu cel puţin 5 răniţi, anunţă guvernatorul local