Povestea lui Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani. Ce mănâncă şi ce program are: „La început eram furioasă de moartea surorii mele”

Povestea lui Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani. Cine îi priveşte pozele, nu îi dă vârsta pe care o are în acte. Anii pe care îi declară pe social media a uimit pe toată lumea, iar fotografiile sale spun o poveste cu totul diferită.

10 iun. 2021, 09:44

Povestea lui Ernestine Shepherd. În urmă cu 28 de ani, când avea 56 de ani, a decis că este timpul să-şi inaugureze a doua viaţă. S-a gândit să se înscrie la un curs de fitness pentru a pierde în greutate şi a reveni în formă.

Sora ei, Mildred, a sfătuit-o să se lupte cu greutăţile, altele decât cele ale vieţii. „Sora mea a avut un rol esenţial în a mă face să încep să ridic greutăţi şi să devin culturistă”, a recunoscut ea într-un interviu.

Citeşte şi: Așa arată cea mai puternică femeie din lume. Are 35 de ani și practică culturismul de la 17 ani

Când Mildred a murit de un anevrism cerebral în 1992, Ernestine a promis să-şi onoreze memoria făcând şi mai mult pentru a rămâne sănătoas. ”La început eram doar furioasă de moartea surorii mele. Dar m-am pus din nou în picioare şi mi-am spus că voi continua să mă antrenez 3 zile pe săptămână ”. Aşa a decis să investească într-un antrenor personal: „Antrenorul meu, fostul domn al Universului Yohnnie Shambourger, a fost cel care m-a transformat„.

Antrenamentul cu Shambourger a propulsat-o pe Ernestine la prima competiţie de culturism, pe care a şi câştigat-o. Vestea a făcut înconjurul lumii şi, la timp, a sosit apelul din Cartea Recordurilor. „Au vrut să afle dacă eu sunt cu adevărat cea mai vârstică femeie culturistă competitivă din lume”, a comentată ea amuzată.

Povestea lui Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani

Shepherd are un program de la care nu se abate. Merge aproximativ 3 mile în fiecare dimineaţă şi ridică greutăţi de trei ori pe săptămână. Între timp, urmează o dietă echilibrată de proteine, din cereale integrale şi carbohidraţi, cu aproximativ 120 de grame de proteine slabe în fiecare zi.

De asemenea, a redus carnea roşie şi nu mănâncă carbohidraţi. Aşa cum a renunţat la alimentele industriale, dulciurile şi alte alimente nedorite. În total, îşi permite 7 mese mici pe zi.

Shepherd crede că aceste schimbări de stil de viaţă au eliberat-o de mai multe boli. „Obişnuiam să sufer de hipertensiune arterială, atacuri de panică, reflux acid. După ce am început să mă antrenez, totul s-a schimbat pentru mine. Nu mai există medicamente pentru hipertensiunea arterială. Gata cu atacurile de panică. Gata cu refluxul. Exerciţiul nu este muncă. Este un leac. Şi este o bucurie”.

La câteva zile după împlinirea vârstei de 85 de ani, Ernestine continuă să lucreze ca instructor de fitness şi ca model. De asemenea, a scris o carte pentru a le spune oamenilor că nu este prea târziu pentru a fi în formă. Şi oricui îi cere secretul, îl dezvăluie fără ezitare: „Dacă ar exista vreodată un medicament anti-îmbătrânire, acesta ar fi exerciţiu fizic”, potrivit Mediafax.


loading...
Partenerii noștri