Povestea lui King Kong, celebrul monstru din filme

King Kong este cel mai cunoscut monstru care apare în filme, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme.

22 dec. 2020, 14:18
Povestea lui King Kong, celebrul monstru din filme
Povestea lui King Kong, celebrul maonstru din filme

Povestea lui King Kong a început în anul 1933, când un fost aviator pe nume Merian C. Cooper i-a dat naștere. Acesta a fost fascinat încă din copilărie de gorile, iar după retragerea din activitate el a devenit regizor și producător de filme.

În această postură a mers în Africa pentru a filma The Four Feathers, prilej cu care a întâlnit prima dată o familie de babuini.

În acel moment i-a venit lui Cooper ideea de a crea un film despre gorile. Iar planul său era acela ca o gorilă gigantică să se lupte cu avioanele din New York.

 

De la o simplă idee au apărut numeroase filme și jocuri

Ideea lui King Kong s-a concretizat, iar în anul 1933 a apărut primul film despre acest personaj. De atunci au mai apărut însă numeroase alte filme.

Probabil cel mai cunoscut este King Kong (2005), care s-a bucurat de un succes major la box office, cu încasări de peste 560 de milioane de dolari. Acest film a primit și trei premii Oscar, pentru cea mai bună editarea a sunetului, cel mai bun mixaj al sunetului și cele mai bune efecte vizuale.

De asemenea, au apărut și o mulțime de jocuri video, dar și jocuri ca la aparate. Cel mai cunoscut slot este King Kong Fury, lansat în 2018 de compania NetEnt. Acesta beneficiază de o grafică modernă, iar printre simboluri se află frumoasa Ann Darrow, King Kong, dar și dinozaurul teropod Tyrrannosaurus rex.

În plus, un episod din celebrul serial de animație The Simpsons a fost inspirat tocmai din povestea lui King Kong. Astfel, Homer a fost Kong, în timp ce Marge a fost Ann Darrow. În cele din urmă, Homer s-a căsătorit cu Marge, iar tatăl acesteia a fost mâncat.

Trupa Abba a înregistrat și ea melodia King Kong Song, parte a albumului Waterloo din 1974, iar The Script a făcut și ea o referire la acest personaj în melodia Hall of Fame.

 

Care e povestea originală a lui King Kong

În primul film lansat în 1933, numele personajului este Kong, iar acesta trăia în Skull Island, în Oceanul Indian. El era însoțit de alte animale supradimensionale precum pterozaurii, plesiozaurii și alți dinozauri. Kong a fost însă capturat de un echipaj american care se pregătea de producția unui film, iar uriașa gorilă a fost adusă în New York pentru a fi expusă ca fiind „A opta minune a lumii”.

Kong a scapăt însă din captivitate și s-a urcat pe Empire State Building, dar avioanele armatei americane l-au atacat și a început să cadă de pe zgârie-nori. Motivul pentru care Kong evadase a fost pentru a o salva pe Ann Darrow.

Chiar dacă avea aspectul unei gorile, Kong avea și trăsături umanoide. Inteligența sa era semi-umană, iar puterea sa era extraordinară. În funcție de felul în care a fost filmat, dimensiunile lui Kong variau între 5.5 metri pe Skull Island și chiar 18.3 metri.

Succesul acestui film a dăinuit peste ani, iar după anii ’50 a fost readus în atenția publicului de compania RKO. Practic, un post american a cumpărat drepturile de televizare în 1956 și l-a difuzat de 17 ori într-o singură săptămână, de fiecare dată cu audiențe foarte bune. De altfel, tot în acea perioadă, celebra revistă Time Magazine l-a desemnat ca fiind cel mai bun film al anului.

King Kong a avut și fani faimoși, iar în urmă cu câțiva ani ziarul britanic Daily Mail a dezvăluit că a fost și filmul preferat al lui Adolf Hitler.