Povestea lui Luca Mitroi, micul baterist care l-a impresionat și pe Bruce Dickinson, liderul trupei Iron Maiden

Luca Mitroi are 11 ani și este elev al Liceului de Artă „Dinu Lipatti“ din Pitești. A început să cânte la tobe de la 3 ani, iar în 2019 a urcat pe scena festivalului Stonebird și a cântat la tobe alături de The Rock, trupă-tribut AC/DC.

03 mart. 2024, 20:06
Povestea lui Luca Mitroi, micul baterist care l-a impresionat și pe Bruce Dickinson, liderul trupei Iron Maiden

Când avea doar 3 ani, Luca a fost dus de părinți la Școala Populară de Arte din Pitești pentru a învăța să cânte la un instrument. Refuzat de ceilalți profesori, Luca și părinții săi l-au întâlnit în curtea Școlii Populare de Arte pe profesorul Florian Drăgănici. Acesta a mers cu Luca în sala de curs unde erau tobele, a bătut mai multe acorduri la baterie, după care l-a pus și pe Luca să bată la tobe aceleași acorduri. Iar micul viitor muzician nu a avut niciun fel de problemă în a reproduce acordurile la tobe.

Citește și: Gheboasă, după ce a fost prins cu canabis: „Frații mei, sunt bine, sănătos, în libertate. Nu sunt traficant, sunt un fost consumator. Am fumat și eu un joint”

„Prima dată am vrut să cânt la un instrument și nu știam la care. Iar tata a zis să merg la tobe. Am mers la Școala Populară de Arte, iar domnul profesor Florian Drăgănici a fost singurul care m-a primit, eram prea mic și nimeni altcineva nu voia să mă primească“, a povestit Luca pentru Adevărul.

Tânărul baterist din Pitești a urcat prima oară pe scenă în 2018, pe când avea doar 6 ani, la Transalpina Fest la Rânca, alături de The Rock, cea mai bună trupă-tribut AC/DC din Europa.

„Cei de la The Rock m-au chemat să cânt la voce, însă eu m-am dus direct la tobă, fără ezitare. M-am mirat că nu am avut emoții. Doar în concert am avut foarte puțin emoții. Eram foarte concentrat. Mie îmi place foarte mult să fac show, trebuie să fie atmosferă la un concert“, a mai povestit Luca.

Gheboasă, prima reacție după ce Erika Isac a lansat controversata piesă „Macarena”: „E capabilă să închidă gura multor bărbaţi”

Pentru Luca, cel mai mare model este celebrul John Bonham de la Led Zeppelin, considerat unul dintre cei mai mari și mai influenți bateriști din istoria muzicii.

„Bonham a fost cel mai mare toboșar din lume și vreau să îl copiez un pic, îmi place foarte mult ce a făcut. Îmi mai place și toboșarul de la AC/DC, pentru că el cântă foarte bine și are mâna formată pentru tobă ca să cânte așa drept. Îmi place și Eugen Tăbăcaru, toboșarul trupei Altar. Îmi place, de asemenea, Minel Puia, toboșarul trupei Fără Vise, de la care am învățat foarte multe“, mai spune micul muzician.