Povestea lui Ştefan, pompierul român care a devenit erou în incendiul de la Notre Dame! Incredibil ce a făcut tânărul de 19 ani

Un tânăr din România, de doar 19 ani, s-a aflat în prima linie în noaptea de luni, când un incendiu devastator a distrus catedrala de la Notre Dame. Ştefan este voluntar şi îi ajută pe pompieri să caute, în imagini şi filmuleţe, cauzele tragediei. O primă ipoteză luată în calcul ar fi un scurtcircuit la un lift folosit de muncitorii care restaurau clădirea. Între timp,toată lumea donează pentru reconstruirea edificiului.

RomaniaTV.net
18 apr. 2019, 13:38
Povestea lui Ştefan, pompierul român care a devenit erou în incendiul de la Notre Dame! Incredibil ce a făcut tânărul de 19 ani

Ştefan este voluntar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență francez şi nu e prima misiune pe care o documentează cu poze şi imagini video din teren.

 „Nu îmi venea să cred! Era o imagine impresionantă! A fost o intervenţie foarte, foarte grea. Periculoasă. Le era frică pompierilor că se va prăbuşi catedrala pe ei.”, a spus tânărul devenit erou după ce a găsit cauza incendiului. 

Un alt erou din infern a fost preotul Jean Marc-Fournier, care trăise şi atentatul cumplit de la Bataclan. El a intrat în flăcări pentru a salva coroana de spini a lui Isus şi haina regelui Ludovic cel sfânt, chiar înainte de sosirea pompierilor, scrie A1.

INCENDIU NOTRE DAME! Premierul Franţei, ultimul anunţ despre reconstrucția bisericii! 

În cursul zilei de luni, celebra Catedrală Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de un puternic incendiu și toată lumea a privit, pe viu sau la știri, cum arde una dintre cele mai frumoase capodopere în materie de arhitectură din toate timpurile.

Un joc video ar putea ajuta la reconstrucţia detaliilor Catedralei Notre-Dame: Assassin’s Creed Unity VIDEO