Povestea parcului bântuit din Capitală. Localnicii evită să meargă noaptea aici, de frica spiritului unui bărbat și de pașii care se aud în preajmă

Există locuri în Capitala României care înspăimântă pe oricine află mai multe detalii despre ele. Pentru cei ce nu știu, în București sunt locuri despre care locuitorii cred că sunt bântuite!

14 apr. 2024, 09:29
Povestea parcului bântuit din Capitală. Localnicii evită să meargă noaptea aici, de frica spiritului unui bărbat și de pașii care se aud în preajmă

Există locuri în Capitala României care înspăimântă pe oricine află mai multe detalii despre ele. Pentru cei ce nu știu, în București sunt locuri despre care locuitorii cred că sunt bântuite!

Citește și Cele mai periculoase parcuri din Bucureşti. Jumătate din infracţiuni au loc ziua

În multe orașe din România există locuri despre care oamenii susțin că sunt bântuite. La fel ca în cazul lor, și Bucureștiul ascunde zone în care localnicilor le este teamă să meargă, mai ales noaptea.

Un parc din Bucureștii Noi ascunde o istorie plină de povești și legende, care atrage mii de vizitatori. Cei ce ajung în acest loc spun că acolo se întâmplă fenomene ciudate, cum ar fi uși scârțâind, clopoței sau zgomote de pași.

Zi de zi, sute de oameni trec pe acolo, însă puțini știu că între ruinele Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu se petrec lucruri stranii.

Atunci când este liniște, localnicii spun că se aude o tuse seacă, considerată a fi a defunctului Nicolae Bazilescu, care a murit în 1938. Alții care trec pe lângă Teatru de Vară spun că se aud pași, uși scârțâind și sunete de clopoței.

Chiar dacă în prezent ocupă o suprafață de doar 13.5 hectare, Parcul Bazilescu ocupa la inaugurare nu mai puțin de 131 de hectare, care, în prezent, a ajuns un parc mai mic, dar elegant, cu alei plini de arbori înalți și timpurii.

După cum sugerează numele, parcul, dar și întregul cartier Bucureștii Noi au fost amenajate după ce înstăritul Nicolae Bazilescu a cumpărat aici o moșie în anul 1898, atunci când a vrut să construiască un cartier după modelul american.

Dintr-un total de 295 de hectare, în jur de 155 au fost parcelate și vândute până în 1913.

Chiar în centrul parcelării a fost amenajat Parcul Comunal Bazilescu, pe o suprafață de circa 131 de hectare. Teatrul de Vară, realizat asemenea fostului stadion „23 August”, a fost inaugurat în 1953.

Localnicii evită să meargă noaptea în parcul Bazilescu

Pentru cei ce nu știu, din anul 1990, clădirea a fost dată uitării cu timpul, iar la începutul anilor 2000, fațada Teatrului de Vară a fost renovată și restul clădirii a continuat să se degradeze, potrivit Fanatik.ro.

După cum era de așteptat, imaginea clădirii din prezent a dus la apariția multor legende urbane. Unii bucureșteni cred că după coloanele clădirii, noaptea se întâmplă fenomene stranii. Tusea puternică a unui bărbat a fost auzită de multe persoane, la fel și sunetele de clopoței sau pașii care par să alerge spre tine.

Citește și Un parc de panouri fotovoltaice este astăzi o afacere sustenabilă

Se spune că familia lui Nicolae Bazilescu a avut mult de suferit după venirea comunismului.

Aristide, fiul lui Nicolae Bazilescu a fost dat la o parte de la catedra de Eco­no­mie Politică a Facultății de Drept și din Barou, iar apoi încarcerat la Rahova și Văcărăști și forțat să muncească în lagărul de la Bicaz.

De asemenea, a doua sa soție, Vera, s-a sinucis prin împușcare la șase ani după decesul lui Nicolae Bazilescu, în anul 1944, când bolșevicii au ajuns în satul din Teleorman în care aceasta fugise.

Printre altele, dacă mergi ziua în acest parc, ai putea să te bucuri de liniște și de sunetele păsărilor, însă, noaptea, localnicii evită să meargă aici.