Povestea ”Primului Becali al României”. Primul milionar după Revoluție a sfârșit la fel ca Irinel Columbeanu. L-au îngropat jocurile de noroc și femeile

Ioan Crețu, cel care își spunea ”primul Becali al României”, a fost primul milionar după revoluție. Omul de afaceri care a împrumutat chiar și Banca Națională a României a pierdut, însă, toată averea din cauza jocurilor de noroc și a unei tinere. Acum a ajuns să stea la azil, la fel ca Irinel Columbeanu.

04 feb. 2024, 11:58
Povestea ”Primului Becali al României”. Primul milionar după Revoluție a sfârșit la fel ca Irinel Columbeanu. L-au îngropat jocurile de noroc și femeile

Ioan Crețu a fost primul milionar de după Revoluție din Iași. Era un om înstărit și înainte de 1989 era un om înstărit pentru că a lucat la Gostat și la Avicola, scrie evz.ro.

În 1990 și-a făcut prima consignație și a dat lovitura. Primul milion imediat. Banii i-a pus în lăzi, umpluse nu mai puțin de 5 baxuri cu hârtii de 100 de lei.

Citește și: Obiceiurile de milionar de care Irinel Columbeanu nu se dezice. Ce pretenții are la azil: „Vrea sushi și croissante”

Ioan Crețu, primul milionar după Revoluție: „Am împrumutat Banca Națională cu 700 de milioane”

”Eu tot depuneam bani și într-o zi un bancher de acolo m-a întrebat dacă nu am mai mulți bani să depun. Și chiar atunci aveam în jur de 700 de milioane pe care i-am dat. După o lună i-am primit înapoi, chiar mi-au dat și dobândă. Eu am fost primul Becali, că el a venit după mine.

Am fost bun cu toată lumea, nu ma interesa cine venea la mine să îmi ceară bani pentru orice eu le dadeam”, povestea Ioan Crețu într-un interviu.

Citește și: EXCLUSIV Cum arată camera de la azilul din Ghermăneşti în care locuieşte Irinel Columbeanu. Fostul milionar nu a renunţat la ţinutele extravagante

 

Primul milionar după Revoluție a sfârșit la fel ca Irinel Columbeanu. L-au îngropat jocurile de noroc și femeile

Banii l-au înnebunit și s-a apucat de jocuri de noroc. Ulterior, Ioan Crețu a cunoscut o tânără care la acel moment avea 20 de ani. I-a sucit mințile și după ce a aflat de aventura lui, soția l-a părăsit. Și odată cu soția, a pierdut și o parte din averea strânsă.

S-a căsătorit cu tânăra de care se îndrăgostise. Au făcut chiar și un copil, doar că financiar lucrurile s-au înrăutățit. Femeia a plecat la muncă în Elveția, iar fostul om de afaceri a ajuns la azil.