Povestea românilor care s-au întors în țară după 20 de ani trăiți în Italia: „România a fost mereu în inima noastră”

După ce au muncit timp de 20 de ani în Italia, unde au restaurat monumente istorice, inclusiv pentru statul italian, soții Florin și Luminița Câcău au decis să se întoarcă în România. Și-au deschis propria afacere și, deși la început au fost speriați, acum spun răspicat: ”se poate trăi bine și la noi, în România”.

22 apr. 2023, 16:40
Povestea românilor care s-au întors în țară după 20 de ani trăiți în Italia: „România a fost mereu în inima noastră”

Soții Florin și Luminița Câcău au decis să se întoarcă în România după ce 20 de ani au trăit și muncit în Italia. „Am plecat în Italia cu gândul de a ne întoarce. Dintotdeauna am avut gândul ăsta, că vrem să ne întoarcem acasă, aici este locul nostru”, a mărturisit Luminița, la Kanal D.

Cei doi s-au cunoscut și căsătorit în Italia. Au pornit de jos, au muncit din greu pentru a nu le lipsi nimic și au întemeiat o familie frumoasă. Acum au doi copii de care sunt foarte mândri.

Citește și: Valentina, românca fermier în Italia, nu se fereşte de muncă şi se consideră norocoasă: „Nu este un sacrificiu să mă murdăresc cu pământ, dimpotrivă, este o bucurie”

La revenirea în România, în 2018, cu banii economisiei în Italia și-au deschis în țară o afacere cu polistiren. Modelează fațade de case inspirate din arhitectura italiană. Și-au deschis un atelier în localitatea Gherța Mică, județul Satu Mare.

„Eram foarte speriați, auzisem că e foarte greu în România. Mai ales cu birocrația. Nu știam ce vom întâmpina. În cazul succesului nostru nu cred că este vorba despre noroc, ci mai degrabă despre implicare. Este foarte important să îți dorești”, spune Luminița.

Citește și: Doi români, eroi în Italia. Fără să stea pe gânduri, au salvat-o pe Anna şi pe căţelul ei, care căzuseră cu maşina într-un râu: „Sunt îngerii mei”

„Trebuie foarte multă muncă, foarte multă răbdare. Personal, sunt foarte mulțumit. Fiecare casă trebuie gândită. Sunt clienți care știu ce vor, dar sunt și clienți cu care ne punem la masă și le arătăm proiectele noastre. Dar în final toți sunt mulțumiți, asta este bucuria noastră.”, a mărtirisit și Florin.