Doi români, eroi în Italia. Fără să stea pe gânduri, au salvat-o pe Anna şi pe căţelul ei, care căzuseră cu maşina într-un râu: „Sunt îngerii mei”

Anna Bertolini, o femeie de 63 de ani din Bovolone, provincia Verona, le va rămâne recunoscătoare pe viaţă celor doi români, tată şi fiu.

07 apr. 2023, 20:01

Doi români – tată și fiu – au devenit eroi în Italia, după ce i-au scos dintr-o mașină căzută într-un canal cu apă pe o femeie și pe câinele acesteia. Mai mult, cei doi bărbați și-au riscat și pentru a doua oară viața și au mai intrat o dată în mașina scufundată pentru a-i recupera femeii bunurile, iar unul din ei a fost rănit.

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, pe un drum de la marginea localității Cerea, provincia Verona din Italia. Potrivit primelor investigații, una din anvelopele mașinii la volanul căreia se afla Anna Bertolini, în vârstă de 63 de ani, ar fi explodat, iar deflagrația ar fi proiectat mașina în canalul adânc cu apă de la marginea drumului. Totuși, anchetatorii verifică mai multe variante, având în vedere că exact în aceeași zonă se petrecuse un incident identic cu doar câteva zile înainte, potrivit larena.it.

Femeia se afla la bordul unui autoturism Fiat 600, când o anvelopă a explodat și a pierdut controlul volanului, ajungând astfel cu mașina în apa canalului Menago. Din fericire, prin zonă treceau în acel moment cei doi români, care nu au ezitat nicio clipă să îi sară în ajutor, relatează Rotalianul.

„S-a petrecut totul într-o clipă și aproape că nici n-am înțeles ce se întâmplă. Am auzit o bubuitură puternică din senin și mașina a început să derapeze. Am încercat în toate felurile să rămân pe carosabil, dar n-am reușit și în câteva secunde m-am trezit în canal împreună cu Emily, cățeaua mea. Apa, de care dintotdeauna am avut frică, ajunsese deja la nivelul scaunului.

Cine este Dumitru, bărbatul care a deveni erou cu prețul vieții lui. Bărbatul de 57 de ani a muncit ore întregi pentru a salva o gravidă din Botoșani

Am început să strig după ajutor cu toată puterea pe care o aveam în mine și, în scurt timp, am văzut că veneau spre mine doi bărbați, despre care am aflat apoi că sunt tată și fiu. Sunt îngerii mei. Au încercat mai întâi să deschidă portiera, apoi să spargă geamul din spate. Unul dintre ei s-a și rănit. În cele din urmă au reușit să mă scoată pe mine și pe Emily pe geamul din față”, a povestit Anna Bertolini pentru publicaţiile locale.

Femeia din Italia despre români: „Sunt persoane excepționale”

După ce au salvat-o pe italiancă şi pe căţelul ei, cei doi au reuşit să recupereze şi lucrurile personale rămase în maşină. Românii au sunat în cele din urmă la 112 şi au cerut ajutor, apoi au lăsat-o pe femeie în grija autorităţilor.

Povestea emoționantă a șoferului de TIR care s-a transformat în erou pentru o fetiță! A salvat-o pe micuță de la moarte:„Mama, nu știam că Iron Man lucrează pe camion”

„Sunt două persoane excepționale. În agitația momentului am și uitat să le mulțumesc. Dar o voi face în curând, având în vedere că pot să iau legătura cu ei prin intermediul fratelui meu. Îmi voi aminti mereu de ei ca fiind îngerii mei”, a mărturisit italianca de 63 de ani.