Povestea românului care a făcut pantofi pentru Vladimir Putin şi Papa Benedinct al XVI-lea VIDEO

Este singurul român în pantofii căruia cu toţii am vrea să fim. Alexandru Maftei nu doar că ne-a dus numele peste hotare, dar l-a convins pe Vladimir Putin, Papa Benedinct al XVI-lea sau pe Lucian Bute să poarte încălţăminte din piele de pisică de mare sau de aligator. Plecat din ţară din cauza vremurilor grele ale comunismului, priceputul pantofar a ajuns un brand de renume în Austria şi se poate mândri că a îmbătrânit încălţând cei mai bogaţi oameni ai Europei.

RomaniaTV.net
01 dec. 2013, 17:07
Povestea românului care a făcut pantofi pentru Vladimir Putin şi Papa Benedinct al XVI-lea VIDEO

Se spune că pantofii lui te ţin o viaţă, sau că şi-a dedicat viaţa pantofilor de lux. Ambele descrieri i se potrivesc omului care a făcut ca de România să se mândrească de la campioni mondiali, la preşedinţi de state şi suverani pontifi. Alexandru Maftei este un brand renumit în Viena, dar şi un iubitor de frumos.

„A invatat de atunci cand era copil meseria, din familia lui. A fost nevoit sa fuga din România din cauza regimului comunist si a ajuns la unul dintre cei mai renumiti cizmari care facea pantofi pentru casa imperiala. Chiar îmi spunea ca m-au primit ca pe copil lor. De multe ori facea pantofi, nu ii ieseau, din nou repeta dar asta este inceputul”, a declarat Marie Maftei, nora Alexandru Maftei, potrivit România TV.

Fiecare pereche de pantofi necesita nu doar o mână iscusită ci şi 20 ore de muncă. Rezultatul se concretizează într-o pereche de pantofi unicat care pot fi personalizaţi cu o monogramă. Fabrica de pantofi este tocmai la Piatra Neamţ, dar pantofii de lux ajung, aproape în totalitate, peste hotare. Medvedev sau Putin o pot confirma.