Povestea salvamarului care a murit în timp ce încerca să salveze un turist în Eforie. Un gest făcut de turist le-a adus moartea

Salvamarul Sorin Georgian Olariu a murit luni în timp ce încerca să salveze un tănăr turism din apele învolburate în staţiunea Eforie Nord.

09 aug. 2022, 15:39
Povestea salvamarului care a murit în timp ce încerca să salveze un turist în Eforie. Un gest făcut de turist le-a adus moartea

Sorin Georgian Olariu a murit când încerca să salveze un tănăr din apele învolburate în staţiunea Eforie Nord. Cu o experiență de patru ani ca salvamar și zeci de turiști salvaţi, Sorin Olariu a intrat în apă să salveze un tânăr de 28 de ani care în ciuda arborării steagului roşu, a intrat în mare. Curenţii puternici l-au tras la fund. Sorin Olariu nu a stat pe gânduri şi în ciuda valurilor de până la trei metri a intrat în apă. A ajuns la turist, dar un gest făcut din panică de tânărul care se îneca le-a fost fatal amândurora.

„S-a agățat de salvator, l-a băgat la fund”, spune Gelu Vătămănescu, salvmar șef la Eforie, citat de stirileprotv.ro.

Citeşte şi: El este tânărul care a murit înecat marţi în staţiunea Costineşti. În aprilie îşi ceruse iubita în căsătorie şi urmau să facă nuntă

Imediat un al doilea salvamar a intrat după ei. După minute bune a reuşit să-i găsească. Era prea târziu, ambii fiind înecaţi.

„S-a dus să ajute victima și ceea ce se întâmplă cam de fiecare dată, le dăm tubul să se prindă de tub și ei lasă tubul deoparte și se agață de noi. A făcut sacrificiul suprem”, a declarat un salvamar, coleg cu Sorin.

Citeşte şi: Mihai este suceveanul care s-a înecat luni în Saturn. Avea doar 23 de ani şi terminase Teologia

Sorin Georgian Olariu avea 48 de ani şi era din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. De ani de zile, venea vara la mare pentru a lucra ca salvamar.

În ultimele 24 de ore, patru bărbaţi au murit înecaţi în mare pe litoralul românesc. Cele mai periculoase zone sunt pe plajele din sud și Eforie Nord, la Costinești, în Jupiter și la Saturn. Acolo, steagul roșu a fost arborat încă de duminică dimineață, iar salvamarii spun că î următoarele zile marea va fi și mai agitată.