Povestea SATULUI în care OAMENII se TOPESC din cauza SOARELUI VIDEO

18 05. 2014, 08:34

Satul Araras, cu o populaţie de doar 800 de persoane, este considrat locul cu cea mai mare rată a bolnavilor de xeroderma pigmentosum, o boală rară care îi face pe oameni să se „topească” pur şi simplu la soare, ca apoi să îi ducă spre cancer de piele, potrivit Oditty Central.

Citeşte şi O BOALĂ incurabilă rară afectează românii. Iată care sunt primele simptome

Inedit este faptul că această afecţiune este ereditară şi celor care suferă de ea le este recomandat să se ferească de razele soarelui. Cu toate acestea, dat fiind faptul că principala ocupaţie a oamenilor din acest sat este agricultura, îndrumările doctorilor sunt imposibil de urmat. Astfel, dacă corpul sufera unele leziuni, ele nu se pot reface.

Am stat mereu la soare, la muncă, la plantarea şi la recoltarea orezului şi pentru a îngriji vacile„, a declarat Djalma Antonio Jardim, un bărbat de 38 de ani care suferă de această boală cruntă.

Din nefericire, corpul său a avut mult de suferit, în prezent fiind obligat să stea doar în casă. Jardim a povestit că a început să aiba probleme încă de la vârsta de nouă ani, atunci când a observat că faţa i s-a umplut de noduli. De atunci, bărbatul a suferit peste 50 de intervenţii chirurgicale prin care i s-au înlăturat formaţiunile de pe piele.

Citeşte şi Boli pe care le poţi face mai devreme decât crezi

Victimele acestei boli sunt nevoite să poarte o serie de măşti din plastic care să înlocuiască ţesutul afectat de cancer care le-a fost extirpat, având o înfăţişare infiorătoare. Mai mult, cei care suferă de xeroderma pigmentosum întâmpină de multe ori probleme cu dezvoltarea organismului şi cu auzul.

Lucrul care a şocat cel mai mult oamenii de ştiinţă este acela că din cei 800 de locuitori ai satului brazilian, peste 20 de persoane suferă de această boală, în timp ce în restul lumii rata este de aproximativ o persoană la un milion. Într-un final, s-a ajuns la concluzia că totul s-a întâmplat din cauză că satul a fost creat de doar câteva persoane care sufereau deja de această afecţiune. Cu timpul, locuitorii s-au căsătorit între ei şi au transmis maladia urmaşilor lor.