Povestea sfâşietoare a Nicoletei Baldovin, tânăra cu două facultăţi care a murit la Colectiv

În vârstă de 25 de ani, Nicoleta Baldovin a absolvit  Dreptul şi Facultatea de Istorie. Lucra la Institutul Naţional al Patrimoniului. Tânăra este una dintre victimele incendiului din clubul Colectiv.

02 nov. 2015, 08:10
Povestea sfâşietoare a Nicoletei Baldovin, tânăra cu două facultăţi care a murit la Colectiv

În mod paradoxal, în spatele fiecărui nume afişat pe geamul de la IML se ascunde o poveste sfâşietoare. Tineri care aveau tot viitorul în faţă au decedat în acel incendiu şi odată cu el au ars sute de vise, speranţe şi poveşti de dragoste. Nicoleta Baldovin este astăzi un nume pe listă a IML, victimă a tragediei din seara zilei de 30 octombrie. ”O fată a cărei frumusete sufletească vă dăinui dincolo de orice e lumesc”.

Alexis, a 30-a victimă de la Clubul Colectiv. Mii de mesaje de la prieteni

Originară din Teleorman  tânăra era angajată a Institutului Naţional al Patrimoniului, militantă pentru drepturile femeilor, voluntar la FILIA, o organizaţie non-guvernamentală care luptă împotriva inegalităţilor.

Un om de o mare frumuseţe sufletească, un copil bun, o tânără care avea toată viaţa înainte pentru a-şi îndeplini visele şi aspiraţiile, o luptătoare împotriva nedreptăţilor, scrie Adevărul.

Tânăra, aflată printre spectatorii de la concertul trupei Goodbye to Gravity, nu s-a numărat printre cei ”tari”, care au reuşit să iasă teferi pe uşa supravieţuitorilor. A lăsat în urmă o familie pentru care cuvântul ”durere” este prea mic pentru a descrie drama prin care trece, zeci de prieteni îndureraţi şi multă revoltă împotriva ilegalităţilor din spatele tragediei.

„Într-o secundă/Viaţa se schimbă/Şi te trezeşti că/ Planul e altul acum” – Rămâi cu bine, Nicoleta”,este doar unul dintre mesajele din mediul virtual, postat în memoria tinerei de 25 de ani.

Trupul neînsufleţit al tinerei din Dobroteşti va fi adus acasă, în comuna natală, pentru slujba de înmormântare. Potrivit primarului din Dobroteşti, înmormântarea va avea loc în cimitirul din localitate, săptămâna viitoare.