Povestea ŞOCANTĂ a unui fost fotbalist de la Steaua. Trăieşte pe stradă după ce a pierdut tot: „Băutura mi-a distrus viaţa!”

Luca Lică, fotbalist care şi-a început cariera la Steaua şi a jucat la seniori pentru FCM Brașov, Tractorul, ICIM şi Metrom, a ajuns să trăiască pe stradă.

27 iul. 2019, 12:53

Luca Lică a fost în generație cu Marcel Răducanu, fiind remarcat chiar şi de Mircea Lucescu.

„Băutura mi-a distrus viaţa! Am pierdut tot, casă, soţie, copil! Petreceam la restaurant până dimineaţa cu uşile închise. Băutura, femeile şi muzica erau viaţa mea!”, a spus Lică pentru Monitorul Expres.

Ajuns la 65 de ani și cu un venit lunar de 140 de lei dintr-un ajutor social, Luca Lică e operat la piciorul stâng: „Nu mai beau de şase ani! Am fost operat în urma unui ulcer perforat şi de atunci, gata! Mai primesc şi acum un pahar de băutură, dar îl pasez imediat la un cunoscut”.

A fost campion cu Dinamo şi Rapid, dar acum munceşte pe şantier în Anglia. „Am pierdut tot după divorţ”

„Sun la 112, vine Ambulanţa şi mă duce la spital unde îmi schimbă pansamentul… De obicei dorm pe bancă, pentru că e greu să ajung la azil. Acolo te primeşte seara, iar dimineaţa trebuie să pleci. E bine, cum să nu, dar cum mă deplasez greu, mai bine dorm pe bancă”, a mai spus fostul internațional de tineret.

„Băutura l-a distrus. Fotbalist excepţional, dar care a fost distrus de băutură. A jucat la echipa naţională de tineret şi era chiar în vizorul echipei naţionale de seniori. Am jucat cu el, îl cunosc foarte bine, îl şi ajut cu haine, cu bani, cu mâncare. Ştiu că doarme pe o bancă pe Strada Zorilor şi stă toată ziua lângă un magazin non-stop”, a spus Costel Spirea, fost coleg cu Luca Lică la FCM Brașov.

Povestea de viaţă fabuloasă a unui fotbalist de Liga 1. Prins cu droguri în Anglia, acum lucrează ca frizer

Luca Lică a fost remarcat chiar de Mircea Lucescu, cel care era selecționerul naționalei României. Adrian Hârlab, fost coleg cu Lică la Tractorul, își amintește: „Luca Lică a fost un fotbalist de valoare, am jucat cu el la Tractorul şi îmi amintesc că am jucat un amical, pe Municipal, cu naţionala României, iar Mircea Lucescu ne-a întrebat cum a ajuns băiatul ăsta să joace în B”.