Povestea şoferului din Sibiu care s-a autodenunţat că a condus beat: „Veniţi să-mi luaţi carnetul ăsta odată că nu îl mai vreau”

Povestea şoferului care a sunat la 112 pentru a se autodenunţa că a condus beat a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor de Interne. Poliţiştilor care au preluat apelul nu le-a venit să creadă atunci când bărbatul i-a chemat ca să-i ia permisul.

20 oct. 2020, 17:39
Povestea şoferului din Sibiu care s-a autodenunţat că a condus beat: „Veniţi să-mi luaţi carnetul ăsta odată că nu îl mai vreau”

Un sibian a sunat la 112 pentru a se autodenunţa că a condus sub influența alcoolului. Un echipaj de Poliție ar fi trebuit să se deplaseze la domiciliul lui pentru a-l testa, dar, pentru că acesta întârzia să apară la uşa lui, bărbatul a decis să urce la volan și să meargă singur la secţie.

Iată dialogul dintre poliţişti şi bărbat

„Ieri, când au intrat în serviciu, Bogdan si Grig nu au crezut că vor avea de-a face cu una dintre cele mai neobișnuite întâmplări de când lucrează la poliția rutieră din Sibiu!

Un apel venit prin telefonul de urgență 112 a fost redirecționat către ei.

O voce de bărbat. S-a prezentat cu nume, prenume și adresa unde locuiește, apoi a spus ce dorește.

– Domnule polițist, recunosc, am băut și apoi am condus mașina. Vă rog să veniți la mine acasă și să-mi luați permisul.

– Două secunde, vă rog. Am verificat în baza de date și reiese că ați mai avut permisul suspendat pentru aceeași faptă.

– Da, da. De asta zic, veniți să-mi luați carnetul ăsta odată că nu îl mai vreau! Dacă nu veniți, vin eu la poliție.

– Stași liniștit acasă, vă rugăm! Venim către dumneavoastră și stabilim exact ce s-a întâmplat. Ne puteți da numărul de telefon?

– Sigur că da!

Ajunși la adresa indicată, polițiștii au apelat numărul de telefon.

– Noi am ajuns la dumneavoastră. Puteți să coborâți la mașină?

– Păi, sunt în mașină. Am plecat spre poliție.

– Cum sunteți în mașină? V-am rugat să rămâneți acasă. Nu ați spus că ați băut? Conduceți dumneavoastră?

– Da! Și v-am spus că vreau să-mi luați carnetul.

– Vă rugăm să opriți mașina și să trageți pe dreapta. Venim imediat la dumneavoastră.

– Nu opresc, domnule. Sunt deja lângă inspectorat.

În câteva minute, polițiștii au ajuns la locul indicat de conducătorul auto.

– Vă rugăm să suflați în etilotest.

– V-am zis că am băut, dar dacă trebuie, suflu.

– Cam mare alcoolemia… 0.94! Este de dosar penal. Să știți că nu veți mai conduce până la soluționarea cauzei. Dar trebuie să mergeți și la analize.

– Și mai bine. Măcar știu un lucru… nu mai am carnet!

– Dar de ce ați procedat așa? Bine că nu ați făcut un accident!

– Am eu motivele mele și nu vi le spun. Ce vi se pare ciudat?

– Dacă ați fi în locul nostru, vi s-ar părea cel puțin la fel de ciudat. Sunt mulți conducători auto care, nici când au rezultatul analizelor, nu recunosc că au condus în stare de ebrietate. Dar vă rugăm ceva: să nu conduceți fără carnet! V-ați îngreuna foarte tare situația.

La finalul acestei relatări reale, vă rugăm să NU conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor halucinogene!

Pe lângă sancțiunea pe care o veți primi, indiferent dacă recunoașteți fapta sau nu, gândiți-vă la consecințele posibilelor accidente, care, din păcate, de cele mai multe ori sunt foarte grave, inclusiv pentru persoanele nevinovate implicate.

P.s. Astăzi un conducător auto a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, răsturnându-se pe autostrada A2″, se arată în postarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Un sibian s-a autodenunţat la 112 că a condus beat. A mers singur la secţie, pentru că poliţiştii întârziau să ajungă la domiciliul lui