Povestea studentei care a fost ucisă din greşeală la REVOLUŢIE. Ilinca avea 22 de ani

În data de 23 decembrie 1989, Ruxandra Ilinca Grigorescu avea 22 de ani şi se afla la Bucureşti. Era studentă în anul al IV-lea la Facultatea de Electronică şi se pregătea de sesiunea ce avea să vină după Sărbătorile de Iarnă. A fost ucisă într-o clipă, de un glonţ rătăcit.

RomaniaTV.net
23 dec. 2017, 17:11
Povestea studentei care a fost ucisă din greşeală la REVOLUŢIE. Ilinca avea 22 de ani

De fel din Câmpina, Ilinca se pregătea pentru o carieră de inginer la Facultatea de Electronică din Bucureşti. Nu prinsese loc în cămin, aşa că a ales să locuiască în apartamentul mătuşii sale, situat într-un bloc vechi, cu patru etaje, de lângă Palatul Telefoanelor. Apartamentul în care stătea în gazdă Ilica era situat la parter, dar tânăra studentă se împrietenise cu una dintre vecinele care locuia la etaj, în acelaşi bloc. În ziua fatidică, în data de 23 decembrie, Ilinca se afla în vizită la prietena sa. Spre seară a auzit zgomote puternice în faţa blocului. Încă se trăgea în Bucureşti, iar Ilinca a avut curiozitatea să deschidă geamul să vadă ce se întâmplă. Un glonţ rătăcit a nimerit-o, iar rana i-a fost fatală.

Potrivit adevarul.ro, tânăra studentă din Câmpina a fost declarată erou al Revoluţiei Române din 1989 şi a fost înmormântată la Cimitirul din oraşul natal, alături de ceilalţi eroi câmpineni, Petre Oncioiu, decedat la Otopeni la 23.12.1989, împreună cu militarii în termen de la Unitatea Militară din Câmpina, Adrian Oprescu (maior la Târgovişte), decedat la Băneasa la 25.12.1989 şi Sorin Puiu (militar în termen paraşutist), decedat la Televiziune la 25.12.1989.

Vezi si: 18 decembrie 1989 Mărturii din morga de la Timişoara: „Erau morţi peste tot pe coridorul întunecat”